Sendika diğer sendikayı ihbar etti

Sendika diğer sendikayı ihbar etti

İktidara yakın Diyanet-Sen, KESK’e bağlı DİVES'i Diyanet işleri Başkanlığı’na şikayet etti.

Yandaş sendika Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası(Diyanet-Sen); KESK'e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası’nı (DİVES) Diyanet işleri Başkanlığı’na şikayet etti.

Şikayet dilekçesinde; “Vatan hainlerini deşifre etmek ve onları bertaraf etmek bizim vatani görevimizdir” ifadeleri kullanıldı.

BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre, Diyanet-Sen Van Şubesi, 10 Nisan 2018 tarihinde Diyanet’e gönderdiği dilekçe ile şunları aktardı: “Saygıdeğer İnsan Kaynakları Müdürü, Disiplin Kurulu Başkanı ve Hukuk Müşavirleri’ne. Diyanet-Sen Şube Başkanı olarak devletimizi, milletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı seviyoruz. Canı gönülden bağlıyız ve hizmet ediyoruz. Diğer taraftan da vatan hainlerini deşifre etmek ve onları bertaraf etmek de vatani görevimiz. Sol örgütlü ve HDP ve terör güdümlü DİVES Sendikası vatan hainleri bizi tedirgin ediyor.”

Yandaş Sendika Van Başkanı Nurullah Arvas ve Teşkilatlandırmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Gülaçar’ın imzası bulunan ihbar dilekçesinde, DİVES’in faaliyetleri de ilginç bir şekilde şöyle sıralandı: “Yalan rivayetlerle, halkı sempatize edip, sloganik gençlik yetiştirmek.”

Yine ihbar mektubundaki bazı ifadeler de dikkat çekti: “Bu insanlar, bu gibi şeylerle imanlarımızı yıpratmak ve caydırmak ve güvensizlik ortamı yaratmaktadır.”