Selvi: Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesi FETÖ’yle mücadeleye olan inancı sarstı

Selvi: Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesi FETÖ’yle mücadeleye olan inancı sarstı

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesinin ‘FETÖ’yle mücadeleye olan inancı sarstığını ve bir kırılma noktası olduğunu yazdı.

Erdoğan’ın, 2019 seçimlerine ilişkin siyasi yol haritasını kulislerden aktaran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “2019 seçimlerinde belediye başkanı ve milletvekili adaylığında FETÖ bağlantısı üzerinde durulacak en önemli kriter olacak” dedi ve ekledi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesi FETÖ’yle mücadeleye olan inancı sarstı. Bir kırılma noktası oldu.”

Erdoğan’ın “İsterse babamın oğlu olsun, kimin yanlışı varsa karşısında yer alırım” sözlerini hatırlatan Selvi, “Erdoğan, FETÖ’yle mücadeleyi bir beka sorunu olarak görüyor ama işler istediği gibi gitmiyor” diye yazdı.

‘EKONOMİYE AĞIRLIK VERİLECEK’

Erdoğan’ın 2019’da bir sürpriz yaşamamak için şimdiden kolları “sıvadığını” aktaran Selvi önceliğin ekonomiye verileceğini belirterek şuları yazdı: “Bakanlıklardan gelecek önerilerle hazırlanacak olan yol haritasına bizzat nezaret edecek. Yol haritasının lokomotifi ekonomi olacak. Bazı çevrelerde yeniden Ali Babacan isminin konuşulmaya başlanılması bununla bağlantılı olabilir. Ama Cumhurbaşkanı’nın Ali Babacan- Mehmet Şimşek tarzı mali disiplini esas alan bir ekonomi politikaları yerine büyümeyi, üretimi ve kalkınmayı esas alan bir sistemi tercih ettiği söyleniyor.

"FATURA KESMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL" 

 Erdoğan, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesine ilişkin, "Denetimli serbestlik kararı verildi. Bu yargı ile ilgili bir durum. AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil." dedi.