Sefer Taş’ın babası: Devlet oğlumun IŞİD tarafından öldürüldüğünü kabul etti

Sefer Taş’ın babası: Devlet oğlumun IŞİD tarafından öldürüldüğünü kabul etti

1 Eylül 2015’te IŞİD’in tarafından kaçırıldığı belirtilen Er Sefter Taş’ın yakılarak öldürüldüğü kesinleşti.

Sefer Taş'ın babası Aydın Taş, devlet yetkililerinin kendisini ziyaret ettiğini ve oğlunun örgüt tarafından yakıldığını teyit ettiklerini söyledi.

Baba Aydın Taş geçtiğimiz günlerde oğlunun bulunması için dava açmıştı. 

Bugün görülecek duruşma öncesi Garnizon Komutanı ve Kaymakam, Taş ailesinin evine gelerek Sefter Taş’ın “şehit olduğunu” bildirdi. Görüşmeyi Journo.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’a anlatan baba Taş, “Bu sabah beni arayıp eve geleceklerini belirttiler. Eve geldiklerinde oğlumun şehit olduğunu söylediler. Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar” dedi.

 Baba Taş, Iğdır Aralık Aşağı Aratan Köyü’nde taziye çadırı kurduklarını ve garnizon komutanlığı tarafından oğlu için köy mezarlığında anıt mezar yapılacağını söyledi.

KURTULMUŞ 'TEYİT EDİLMEDİ' DEMİŞTİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı iki Türk askerini yakarak öldürmesine ilişkin yayınlanan video görüntüleriyle ilgili teyit edilmiş ve netleşmiş bir bilgi olmadığını, teyit edilen bir bilgi olması halinde bunun kamuoyuyla paylaşılacağını söylemişti.