Sedat Peker’e ödül verilen gecenin sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı

Sedat Peker’e ödül verilen gecenin sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı

Çete lideri Sedat Peker’e 'En Hayırsever İş Adamı' ödülü verilen gecenin sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı.

Twitter: @Meryem_Yildrim / Mail: [email protected]

“Oluk oluk kan akıtacağız” şeklindeki alenen suç teşkil eden tehditleriyle bilinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e ‘En Hayırsever İş Adamı’ ödülü verilen gecenin sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı.

Çatışmalı ortamın durması için bir bildiri yayınlayarak barış çağrısı yapan Barış Akademisyenleri için "kanlarında duş alacağım” diyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı başkanlığa taşıyacak 16 Nisan Anayasa Referandumu’nda ‘Hayır’ oyu kullanacak olanları tehdit eden mafya lideri Peker’in Milliyet gazetesi tarafından "En Hayırsever İş Adamı” seçilmesi, ödül töreninin yapıldığı dün akşamdan beri sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Suç örgütü liderine ödül verilmesi büyük tepki topladı.

Çete lideri Peker’e ödül verilen geceye ilişkin en dikkat çekici noktalardan biri ise gecenin sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin olması oldu.

NE OLMUŞTU?

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesi, AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Rize'de destek mitingi düzenleyen Peker, "Ne zaman ki bu kadrolar yorgun düşerse, vatandaşın kendini savunma hakkı doğarsa, meşru müdafaa hakkı doğduğu zaman; adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız" sözlerini sarf etmişti.

Peker, başkanlık referandumunda 'Evet' kampanyasına ise "Referandumu yapmamak adına sokaklara çıkan birileri olursa onları sokaklarda bekliyor olacağımızı şimdiden özellikle söylemek isterim" tehdidiyle katılmıştı. Peker, Avrupa’da “Hayır” mitingi yapanlara da “terörist” diyerek, AB ülkelerine, “Hayata korkusuzca bakanlar ölümden de korkmazlar öğretisiyle yetişen neslimizin Avrupa’nın her noktasında Gezi olaylarından çok daha beter olan şeyleri nasıl yapabileceğimizi, o gün geldiği zaman tam olarak öğrenecekler” demişti.