Sedat Ergin'in görevden alındığı kesinleşti: Nedeni 'Karargah rahatsız' haberi mi?

Sedat Ergin'in görevden alındığı kesinleşti: Nedeni 'Karargah rahatsız' haberi mi?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin Ağustos 2014'te getirildiği Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı. 

Sedat Ergin'in yerine Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila getirildi.

Ergin’in görevden alındığı iddiası dün basına yansımış ve Hande Fırat’ın ‘Karargah rahatsız’ haberinden dolayı gönderildiği şeklinde yorumlanmıştı.

Habere Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere birçok isimden tepki gelmiş, Hürriyet ve Hande Fırat ‘darbeci’ olarak nitelendirilmişti.

AKP ile ters düştüğü durumlarda ‘görev değişikliği’ne gittiği ve gazetecileri kovduğu bilinen Doğan Medya’nın, Ergin’i görevden alması, Hürriyet’in Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın Genelkurmay Başkanlığı'nda eleştirilere karşı verilen yedi cevabı içeren "Karargâh rahatsız" başlıklı haberinin ardından yine faturayı birilerini işten çıkararak konuyu kapatması olarak yorumlanmıştı.

‘ŞUBAT AYINDA KARAR VERİLDİ’

T24'ün Hürriyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, yönetimde değişikliğe şubat ayının ortasında karar verildi. Şubat ortasında Ankara'dan İstanbul'a davet edilen Fikret Bila'ya, Sedat Ergin'in de bilgisi dâhilinde Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevi teklif edildi. Bila görevi kabul etti, ancak Doğan ailesinin yurtdışında bulunması nedeniyle kararın açıklanması mart ayı başına bırakıldı. 

Hürriyet kaynakları, "bu takvimin, 25 Şubat Cumartesi günü yayımlanan 'Karargâh rahatsız' başlıklı haber nedeniyle çıkan krizle çakışması üzerine doğal olarak gazete yönetiminde değişiklik gerekçesinin bu haber olduğu yorumları yapıldığını, ancak gerçeği bu tesadüfün açıklamadığını” söyledi.

[ih3]

RedHack tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la yazışmaları ortaya çıkarılan Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da istifa etmişti.

Doğan Medya sosyal medya üzerinden 'Hayır' diyeceğini açıklayan İrfan Değirmenci'nin işine son vermişti.

[ih2]

 

DAHA FAZLA