Seçimlerde çıkış yapan ırkçı AfD'nin eş başkanı partiden ayrılıyor

Seçimlerde çıkış yapan ırkçı AfD'nin eş başkanı partiden ayrılıyor

Almanya'daki seçimlerde çıkış yaparak 3'üncü büyük parti konumuna gelen ırkçı AfD'nin eş başkanı Frauke Petry partiden ayrılacağını açıkladı.

Almanya'da dün gerçekleştirilen genel seçimde, ırkçı Almanya için Alternatif (AfD); yüzde 12,6'sını alarak Federal Meclis'teki 3'üncü büyük parti konumuna yükseldi. Ancak partide yaşanan tartışmalar nedeniyle AfD'nin eş başkanı Frauke Petry, partiden ayrılacağını ve bağımsız milletvekili olarak görev yapacağını açıkladı. 

Pazartesi günü partinin liderlerinden bazılarıyla basın toplantısı gerçekleştiren Petry, "AfD içerisinde politikaların içeriği üzerinde bir anlaşmazlık yaşandığını açıkça ifade etmemiz ve toplumun açık açık tartışılması yönündeki çağrısını göz önüne alarak, bu konuda sessiz kalmamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Petry'nin açıklamasının hemen ardından basın toplantısını terk etmesi dikkat çekti. Petry'nin partisinin söylemini yumuşatmasını ve ılımlı bir çizgi izlemesi gerektiğini savunduğu için partide görüş ayrılıklarının yaşandığı belirtiliyor.