Seçim sonrası Yıldırım’ın 'yeni' görevi

Seçim sonrası Yıldırım’ın 'yeni' görevi

AKP kulislerinde, 24 Haziran sonrası ortaya çıkacak tabloda görev dağılımın nasıl olacağı konuşuluyor.

Partiler erken seçim için hazırlıklarını sürdürürken, AKP kulislerinde, 24 Haziran’dan sonra ortaya çıkacak tablodaki görev dağılımının nasıl olacağını konuşuluyor. AKP’liler, kabinedeki isimlerden kimlerin yeniden bakan olacağını değerlendirirken, bu isimlerden bazılarının 9 ay sonra ‘belediye başkan adayı’ yapılacağını iddia ediyor. En yeni iddia ise Başbakan Binali Yıldırım’ın cumhurbaşkanı yardımcısı yerine TBMM Başkanı olacağına ilişkin.

Kulislere göre liste dışında kalan bakanların bir kısmı, yeni kabinede yer alacak. Yeni sistemde bakanlar milletvekili olmayacağı için, bu isimlerden bazıları bakan olarak değerlendirilecek. Bir kısmı ise Cumhurbaşkanlığı’nın yeni teşkilat yapısında danışman olarak rol alacak.

YILDIRIM’IN ‘YENİ’ GÖREVİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın bundan sonraki süreçte hangi görevi alacağı ise en çok konuşulanlar arasında. Yıldırım’ın cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olacağı konuşulsa da yeni dönemde, aktif rol almak istemediği iddiaları ortaya atıldı. Son günlerde Yıldırım’ın daha çok temsil görevi olarak anılan TBMM Başkanlığı için adının geçtiği belirtiliyor. TBMM Başkanlığı için bir başka senaryo da Meclis yapısının zorunlu kılması durumunda, MHP’ye verilebileceği oldu.

Yeni sistemin ilk kabinesinde yer alan tüm bakanların görev süresi aynı olmayacak. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın kulis haberine göre bazı bakanların, 9 ay sonra belediye başkanlığında değerlendirileceği konuşuluyor. Bu iddiayı ortaya atanların, “Bu isimleri bakanken belediye başkanı adayı yapmak, o kentin seçmeni üzerinde büyük etki yaratır. Olası kabineden bazı isimler, yerel seçim için görevi bırakacaklar” dediği ileri sürüldü.