Savunma Bakanı Işık: Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz

Savunma Bakanı Işık: Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz

Savunma Bakanı Işık, boşaltılan askeri arazilerin kentsel dönüşüm için devredilebileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişminin ardından boşaltılan askeri arazilerin kentsel dönüşüm için belediyelere devredilebileceğini açıkladı.

Habertürk’ten Deniz Çiçek'in haberine göre, Bakanı Işık, kent dışına taşınması kararı alınan askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacı olduğunu söyledi.

Askeri arazilerin taşınmasının da bir maliyeti olduğunu belirten Işık, “Dev tesisleri bir yerden kaldırıp başka bir yere götüreceğiz. Altyapıyı ve üstyapıyı götürmenin maliyeti ayrı ayrı yüksek” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YEŞİL ALANLAR KORUNACAK İDDİASI

Işık, kentsel dönüşüm ihtiyacı için askeri arazilerin değerlendirileceğini ifade ederek, “Şehir içinde kalmış yeşil alanlar mutlaka korunacak. Taşınacak alanların tamamı yeşil alan değil. Buna göre kentsel dönüşüm ihtiyacı da gözetilecek. Diğer kurumlarla bu temel prensipleri konuştuk. Taşınma maliyetleri de önemli. Bu üçünü dengeleyecek bir formülasyon, anlayış içinde hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı’na tanınan yetkiyle de bazı adımlar attıklarını, Konya’da kent içinde kalan cephanelik için Konya Belediyesi ile çalışma başlattıklarını dile getiren Işık, bu alanların ücretsiz verilmeyeceğini vurguladı, “Belediye ile detayları konuşuluyor. Şehir dışına alacağız” diye konuştu.

 

DAHA FAZLA