Satranç birincisi köy okuluna 'referandum engeli'

Satranç birincisi köy okuluna 'referandum engeli'

Satranç birincisi köy okulu ayrılan ödeneği 'referandum' gerekçesiyle alamadığı için turnuvaya gidemiyor.

Satranç birincisi köy okulunun kendileri için ayrılan ödeneğin 'referandum' gerekçesiyle alamadığından turnuvaya gidemeyeceği iddia edildi.

Şanlıurfa'daki bir köy okulunun, il genelinde düzenlenen turnuvada küçükler kategorisinde birinci olmasını ardından Nevşehir'de düzenlenecek bölge turnuvasına Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilgili bütçesinden ayrılan ödeneğin verilmemesi sebebiyle katılamayacağı iddia edildi. 

250 nüfusu olduğu belirtilen köydeki okulun öğretmeni, durumu ekşisözlük'te anlatarak, il birincisi çocukların bölge turnuvasına gitmesi için harcanmak üzere ayrılan ödeneğin kendilerine teslim edilmemesini, Şanlıurfa İl Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilililerinin 'referandum olduğu için ödeneklerde sıkıntı var' şeklinde açıkladıklarını aktardı.

Öğretmenin, söz konusu paylaşımının bir kısmı şöyle:

NEREYE GİDİYOR BU PARALAR?

"şimdi şanlıurfa birincisi olarak nevşehirde düzenlenecek bölge turnuvasına katılacağız. katılmanız gerekiyor yani. masraflarımızın 2016-2017 mali yılı il spor faaliyetleri gider bütçesinden karşılanması adına elimde bir onay belgesi var. yani biz bu parayı alacağız. olayın rezalet boyutuna ulaştığı an da tam burada başlıyor. turnuva perşembe günü başlıyor ve halen ödeneği alabilmiş değiliz. il gençlik ve spor müdürlüğü para yok diyor. iki üç ay içerisinde ödenecek diyor! e biz nasıl gideceğiz büyükşehirinizi nasıl temsil edeceğiz diyorum, hocam gidemiyorsanız söyleyin ödenek için yazdığımız dilekçeyi geri çekelim diyorlar. ya diyorum nasıl gideceğiz nasıl? para vermeniz gerekiyor diyorum aldığım cevap beni çileden çıkarıyor. referandum olduğu için ödeneklerde sıkıntı var. ne alakası var lan şimdi okul sporları ile referandumun. bu paralar nereye gidiyor? 
bu çocukların gözünün içi gülüyor. bana sabah geldiler bavullara ne koyacağız diye soruyorlar. gidemiyoruz diyemiyorum. ne desem gg olacak. içimde fırtınalar kopuyor."

 

 

DAHA FAZLA