Sarı sendikadan ihraçlara karşı direnen Tüm Bel-Sen'e saldırı

Sarı sendikadan ihraçlara karşı direnen Tüm Bel-Sen'e saldırı

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen adlı sendika tarafından emekçilere gönderilen bir mesajda, KHK ile ihraç edilen üyelerinin hakları için direnen KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen hedef alındı. 

İleri Haber

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile hukuksuz bir biçimde çok sayıda üyesi ve yöneticisi ihraç edilen KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen); üyelerine gönderilen bir mesaj ile hedef alındı. 

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) tarafından Tüm Bel-Sen üyelerine gönderilen kısa mesajda, "Ocak ayından itibaren bir başka sendika kendi üyelerinden 2 aidat almaktadır. Bu konu sendikamızla ilgili olmayıp, Tüm Yerel-Sen olarak; üyelerimizden yalnızca 1 aidat alarak mücadelemizi yükseltmeye devam ediyoruz." ifadeleri yer aldı. 

'BU İKİ RESME İYİ BAKIN'

Tüm Bel-Sen'den yapılan açıklamada, Tüm Yerel-Sen'den gönderilen mesajın görüntüsü ile KHK ile ihraç edilen Tüm Bel-Sen üyeleri için yapılan eylemin fotoğrafı yan yana konularak şu ifadeler kullanıldı:

Bu iki resme iyi bakın.

Biri saray kurmaylarının çağrısını yaptıkları "sorumlu sendikacılığın", aslında "aman tadımız kaçmasın" sendikacılığının resmidir. OHAL döneminde bırakın sokağa çıkmayı, ihraç edilen üyelerine sahip çıkmayı, telefona çıkmayanların resmidir.

Diğer resim ise ekmeğinden edilen ile ekmeğini bölüp paylaşmanın resmidir.

Biri KHK'lar karşısında ellerini ovuşturanların resmidir. Diğeri elele verenlerin resmidir.

Biri dayanışma göstermek şöyle dursun, sergilenen dayanışmayı baltalamaya görev bilenlerin resmidir. Diğeri dayanışmayı büyütmenin, en zor koşullarda dahi bir arada olmanın resmidir.

Biri bırakalım iktidarı, sarayı kendi işverenine iki çift laf edemeyip kendine mücadele konusu olarak KESK'i seçenlerin, onu itibarsızlaştırmaya çalışanların resmidir. Diğeri her koşulda kamu emekçilerinin talepleri ve herkesin iş güvencesi için mücadele eden KESK'in ve Tüm Bel-Sen'in resmidir.

Bu iki resme iyi bakın. Aradaki farkı göreceksiniz.

'KESK'İ AKILLARINCA İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN FIRSAT ÇIKTI DİYE MUTLULAR'

Kendisi de ihraç edilen bir emekçi olan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ise, ihraç edilen üyeleri ile dayanışma amacıyla aidatları iki katına çıkardıklarını vurgulayarak, söz konusu mesaja tepki gösterdi. Yazıcı, Tüm Yerel-Sen'in ihraç edilen üyelerine sahip çıkmadığını ve KESK'i itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirterek, şu mesajı paylaştı:

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen çok mutlu...

Çünkü KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen KHK'yla ihraç edilen emekçilerle dayanışmak üzere aidatlarını iki katına çıkardı.

Yanlış anlamayın... Tüm Yerel-Sen ekmeği ile oynanan insanlara bir nebze de olsa sahip çıkılacak diye mutlu olmuş değil.

Aidat artışı sayesinde oda oda gezip istifa toplamak, KESK'i akıllarınca "itibarsızlaştırmak" için fırsat çıktı diye mutlular.

Bugün aşağıdaki sms'i İzmir Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarındaki emekçilere attılar. Normalde KESK'lilere pek mesajları gelmez ama bunu gönderme gereksinimi hissetmişler.

Bu mesaj bana da geldi. 692 sayılı KHK ile ihraç edilen bir emekçiye gönderildi.

Tüm Yerel-Sen çok mutlu olma. 

Bu cebimize kadar gönderdiğin mesaj bir ibret vesikasıdır.

Sendikanızın Memur-Sen'den farkının kalmadığının, sizin sarı bir sendika olduğunuzun, iktidara payanda olduğunuzun, KHK'ların ve OHAL'in ekmeğini yemeye çalıştığınızın, ve bizim maalesef haklı çıktığımızın kanıtıdır.

Yıllardır iktidarın dilini ödünç alıp kullanarak, envai çeşit nefret söylemiyle, bizi "terörle iltisaklı" göstermeye çalışarak yapmaya çalıştığınız şey yüzünden işimizden olmamız belli ki size yetmedi. İstiyorsunuz ki, benimle, bizimle, ihraç edilen binlerce emekçi ile kimse dayanışma göstermesin. Biri dayanışma gösterecek olduğunda onu korkutmak, onu baltalamak için uğraşın.

Ama işe yaramayacak. Biz bırakın iktidarı, kendi işverenine bir çift laf edemeyen, 18 aydır, OHAL boyunca saklandığı delikten kafasını çıkaramayan, kendi ihraç edilen üyelerine sahip çıkmak, sokağa çıkmak bir yana dursun; onların telefonlarına çıkmayan sendikalara elbette pabuç bırakmayacağız.

Sizin gibi değiliz. Size benzemiyoruz. Sizin gibi olmayacağız. 

Bizi AKP yıkamadı, siz yanına yaklaşamazsınız.

KHK'lar karşısında ellerini ovuşturan, bu dönemi fırsat belleyenler tarihte nasıl anılacaklarını belirlediler.

Biz ise bedelini de ödeyerek, ama gitmeyerek, ekmeği elinden alınanla ekmeğini bölüşerek, susmayarak, hakikati söylemeye devam ederek, OHAL-KHK-Kayyum rejimine diz çökmeyerek, emekçilerin en basit taleplerinden iş güvencesine kadar haklarını savunarak yolumuza devam edeceğiz.

Belki kazanamayabiliriz, ama biz mücadele ediyoruz. Bu şekilde anılacağız.

Siz ise çürüyorsunuz. Bu şekilde anımsanacaksınız. 

Hafızamız çok kuvvetlidir, bunu kimseye unutturmayacağız.