Saray'ın ünlülerinden Kılıçdaroğlu'na: Sen de sınıra gitsene

Saray'ın ünlülerinden Kılıçdaroğlu'na: Sen de sınıra gitsene

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Hatay'a giden bazı ünlüler, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini kınadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı, "toplanmışlar bir grup güruh efendim davul zurna klarnet şarkılar türküler" açıklamalarına AKP taraftarı ünlülerden tepki geldi. Hatay'da askeri ziyarete giden şarkıcı ve oyuncular Kılıçdaroğlu'nu kınadı.

Afrin operasyonuna katılan askerlere moral ziyaretine İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Seda Sayan, Deniz Seki, Mustafa Sandal gibi isimler de katıldı. Futbolcular da bu ziyarete eşlik etti. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, "Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç bir de yaylalar türküsünü söyle bakayım" şeklinde eleştiride bulunmuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Hataya giden ünlüler ise yazılı bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun bölgeye neden gitmediğini açıklamasını isteyen sanatçılar, "sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada şu isimler yer aldı: İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurdoğlu, Mustafa Sandal, Coşkun Sabah, Ahmet Şafak, Esat Kabaklı, Alişan, Seda Sayan, Altay, Deniz Seki, Arif Susam, Hande Yener, Muazzez Ersoy, Şafak Sezer, Hülya Koçyiğit, Elif Buse Doğan, Hakan Peker, Serkan Çağrı, Elif Karlı, Burcu Kıratlı, Emel Müftüoğlu, Ceyhun Çelikten, Necati Şaşmaz, Cahit Kahyaoğlu, Osman Albayrak, Ümit Yılmaz