Saray'ın Tatlısesi'ne 'reisinden' kötü haber

Saray'ın Tatlısesi'ne 'reisinden' kötü haber

Saray’ın ‘sanatçısı’ Tatlıses seçime dair umduğunu bulamadı.

İleri Haber

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afrin’in işgali sonrası Hatay’daki sınır karakoluna götürdüğü ünlülerden olan İbrahim Talıses’e yine milletvekilliği kapısı açılmadı.

İzmir’den AKP milletvekili aday adayı olan Tatlıses, adaylık mülakatı sonrası yaptığı açıklamada “Mülakat süper geçti” demişti. Tatlıses, “Milletvekili olursanız, planınız nedir?” sorusuna da “Planım yok, reisin yanında olmak bana yeter” cevabını vermişti ancak açıklanan aday listelerinde ‘reisinin’ yanında yer bulamadı.

ERDOĞAN’A YALANDAN ŞİRİNLİK

Adaylıkların açıklanmasından önce AKP İzmir mitinginde Erdoğan’ın sahneye çıkardığı Tatlıses yaptığı konuşmada “İdo 2 aylık olmuştu, Erdoğan o zaman belediye başkanıydı. 'Başkanım bizim evimizin oraya doğalgaz gelmedi, İdo üşüyor' dedim. Kapattı, 10 dakika sonra döndü 'Yokmuş ama ama ben kendimden vereceğim' dedi. 2 ay sonra doğalgaz bağlandı ve İdo üşümekten kurtuldu" demişti.

Ancak tarihler Tatlıses’i yalanlamış ve oğlu İdo’nun, Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu tarihte en az 2 yaşında olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Anlaşılan Tatlıses’in Erdoğan övgüleri adaylık için yetmedi ve Tatlıses, böylelikle liste dışı kaldı.

Daha önceki seçimlerde Şanlıurfa'dan 3 kez aday adayı olan Tatlıses, 4’cü defa da aday olamadı.