Saray'ın Bahçeli'si TTB'yi hedef aldı

Saray'ın Bahçeli'si TTB'yi hedef aldı

MHP lideri Bahçeli, savaş karşıtı açıklaması nedeniyle TTB'yi hedef alarak, "Bu kokuşmuş birlik hukuken gözden geçirilmeli. TTB vatansever güçlerin eline geçmelidir. " dedi.

AKP hükümetinin, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" ifadelerinin yer aldığı açıklaması nedeniyle saldırdığı Türk Tabipleri Birliği (TTB); bu kez de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef aldı. 

'TTB VATANSEVER GÜÇLERİN ELİNE GEÇMELİDİR'

Mersin'de katıldığı toplu açılış törenine katılan Bahçeli, hekimler tarafından seçilen TTB yöneticilerine karşı kuruma "el konulması" çağrısında bulunarak şunları söyledi:

Tabipler Birliği denen yapı var ki, ihanetin bir ucundan bunlar tutmuştur. Terörizmin aşağılık eylemlerine sessiz kalmıştır. Bu kokuşmuş birlik hukuken gözden geçirilmeli, tertemiz vicdanlı Türk hekimlerini zan ve töhmet altında bırakmalarının önüne geçilmelidir. TTB vatansever güçlerin eline geçmelidir. MHP yapılması düşünülen her yasal düzenlemeye sonuna kadar destek verecektir. Bunlar sadece Türkiye'nin değil, insanlığın defolu yüzleridir. 

'CHP HAREKATI SULANDIRMAK İÇİN ÖSO'YU KARALIYOR'

ÖSO ile işbirliğine tepki gösteren CHP yönetimine ilişkin de konuşan Bahçeli, "CHP sınır ötesi harekatı sulandırmak için ÖSO'yu karalamaktır. Bunların  asıl rahatsızlığı PKK/PYD'lilerin köşeye sıkıştırılmasıdır. Şu işe bakın ki, Türk milleti askerlerinin yanında dualarla yer alırken CHP, HDP ile eş güdüm halinde azmini sekteye uğratmanın çabası içindedir. " ifadelerini kullandı. 

'ÖSO SURİYELİLERİN VATAN SAVUNMASININ BAYRAĞINI TAŞIYOR'

Konuşmasında ÖSO'ya övgüler yağdıran Bahçeli, "ÖSO, Mehmetçik ile omuz omuza çarpışan bir oluşumdur. Bu yapı içinde çok sayıda Türkmen soydaşlarımız da bulunmaktadır. Omuz omuza mücadelesi sırasında çok sayıda kayıplar olmuştur. ÖSO, topraklarını koruma çabasındadır, ÖSO Suriyelilerin zulüm karşısında oluşturdukları vatan savunmasının bayrağını taşımaktadır. Halen Afrin'de çok sayıda ÖSO mensubu gönüllü olarak Zeytin Dalı Harekatı'na katılmaktadır. TSK ve ÖSO arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır." dedi.