Saray’dan kayyumlara uyarı: Kalıcı değiliz

Saray’dan kayyumlara uyarı: Kalıcı değiliz

İçişleri Bakanı Soylu, Saray’da toplanan kayyum belediye başkanlarına “Kalıcı değiliz” mesajı verdi. Soylu, aynı konuşmada kayyumlardan astronom yetiştirmesini istedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da kayyum belediye başkanlarını kabul etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, kayyumlara “Elbette ki biz bu belediyelerde ilanihaye kalıcı değiliz. Bu işin bir yasal sınırı var. Günü geldiğinde bunlar devredilecektir” sözleri ile seslendi. Soylu, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için de “Adayı, Demirtaş’ı ben mi belirledim. HDP tabanı mı belirledi? PKK belirledi. Bizim meselemiz kişisel değil, devletin meselesi” ifadelerini kullandı.

Soylu, OHAL KHK’si ile atanan belediye kayyumları ile “Belediye Başkan Vekilleri Değerlendirme Toplantısı”nda bir araya geldi. Belediyeleri ‘terörden kurtararak özgürleştirdiklerini’ savunan Soylu, ‘terör örgütünün başkan vekillerini hedef aldığı yönde istihbarat bilgilerinin kendisine ulaştığını’ iddia etti.

SOYLU: KALICI DEĞİLİZ

Soylu, “Elbette ki biz bu belediyelerde ilanihaye kalıcı değiliz. Bu işin bir yasal sınırı var. Günü geldiğinde bunlar devredilecektir. Terör, bu şehirlerin üzerindeki ince bir toz tabakası gibidir. Bunu üfleyip yolumuza devam etmek zorundayız. Artık bu şehirlere ‘terörden arındırılmış yerler’ veya ‘ekonomik olarak geri kalmış şehirler’ olarak değil, ‘fırsat şehirleri’, ‘açılmamış hazineler’ olarak bakmalıyız” diye konuştu.

KAYYUMLAR ASTRONOM YETİŞTİRECEKMİŞ

Kendi idaresinde olan bölgelere hizmet götürdüklerinin itirafı gibi olan; ‘kayyumların görev yaptığı yerlerin suyunu, yolunu, parkını yaptıklarını’ anlatan Soylu, sıranın sanatçı, doktor, mühendis, akademisyen, matematikçi ve astronomlar yetiştirmeye geldiğini söyledi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜLER

Cumhuriyet’te yer alan habere göre kayyumlar ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ziyaret etti. Basına kapalı yapılan toplantı yarım saat sürdü.