'Saray ittifakı’nın kanun teklifi Meclis’e geliyor

'Saray ittifakı’nın kanun teklifi Meclis’e geliyor

Erdoğan ve ortağı Bahçeli arasında yapılan ittifak görüşmelerinin tamamlanmasının ardından, 26 maddelik kanun teklifi TBMM’ye geliyor.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında ittifak konusunda gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

AKP’li Şentop, "Tam bir mutabakatla, bütün hususlar netliğe kavuşturuldu” şeklinde konuştu.

26 maddelik kanun teklifi hazırlandığını kaydeden Şentop, “AK Parti ve MHP'nin ortak imzasıyla, 21 Şubat günü TBMM Başkanlığına sunacağız" açıklamasını yaptı.

‘TEKLİFİ 21 ŞUBAT'TA SUNACAĞIZ’

Bugüne kadar 9 toplantı yaptıklarını ve toplamda 22 saat 45 dakika görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Şentop, bu çalışmaların her aşamasında, her toplantıdan önce ve sonra Bahçeli ve Erdoğan’a gidişatla ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.

Şentop, şunları söyledi:

"Onlar zaten konuya vakıftılar fakat çalışmaların sona ermesi üzerine, onların bir bütün olarak çalışmaları görmesi, değerlendirmesi ve son noktayı koyması gerekiyordu. Metinler üzerinde görüşmeler yapıldı ve tam bir mutabakatla bütün hususlar netliğe kavuşturuldu. Bir iki gün teknik düzenlemeler üzerinde çalıştıktan sonra, 26 maddelik kanun teklifini, 21 Şubat Çarşamba günü TBMM Başkanlığına sunacağız."