Sansür gelince BP duyurdu: Benzine zam geliyor

Sansür gelince BP duyurdu: Benzine zam geliyor

PÜİS akaryakıtta indirim ve zamlara sansür getirince zam haberi özel sektörden geldi. BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Thomsen, 20-25 kuruş artış beklediklerini söyledi.

Motorin ve benzin fiyatına indirim geldiğinde de zam geldiğinde de milyonlarca vatandaş Petrol İşverenleri Sendikası'nın (PÜİS) internet sitesinden öğreniyordu. Ancak, artık öğrenemeyecek.

Çünkü bir kaç gün önce alınan PÜİS'in yönetim kurulu kararı ile artık indirimler ve zamlar sansürlenecek. Yani milyonlarca kişi yapılan zamları veya indirimleri ya öğrenemeyecek ya da akaryakıt almaya gittiğinde haberdar olacak.

PÜİS indirim ve zamlara sansür getirdi ancak bu kez zam haberi özel sektör temsilcisinden geldi.

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, akaryakıtta 20-25 kuruşluk bir artış beklediklerini söyledi. Thomsen, her kur artışında fiyat arttırımına gitmediklerini söylerken Tüpraş'ın zamlarını işaret etti.

Thomsen, akaryakıt fiyatlarında zam beklenirken 10 kuruşluk indirime gidilmesi hakkındaki sorular üzerine şunları söyledi: "Kur yükseldikçe biz de yükseltiyoruz fiyatları. Bu indirimden sonra 20-25 kuruşluk bir artış bekliyoruz. Tüpraş fiyat artışı yaptıkça biz de yapmak zorundayız. Dün kur rekor seviyeye vardı. Biz her kur artışında fiyat artırımına gitmiyoruz. Dediğim gibi Tüpraş artış yaptıkça biz de yapıyoruz."

DAHA FAZLA