Salvador Dali'nin mezarı açıldı

Salvador Dali'nin mezarı açıldı

Ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin mezarı DNA testi için açıldı.

Dali'nin Barcelona'nın kuzeyindeki Figueras kasabasındaki Dali Tiyatro-Müzesi'nde bulunan mezarı bir babalık davası kapsamında DNA testi yapılması için açıldı.

Maria Pilar Abel Martínez adında İspanyol bir kadının açtığı babalık davası sonrası mahkeme emri ile gerçekleştiren mezar açma işlemi 4 saat sürdü. İşlem sırasında Dali'nin diş, kemik ve tırnaklarından örnek alındı.

Sürrealizm (Gerçeküstücülük) akımının en bilinen ressamlarından Salvador Dali, 1989 yılında 85 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Dali'nin kızı olduğunu iddia eden Martinez, miras hakkı talebiyle Nisan 2015'te İspanya Maliye ve Kamu Yönetimi Bakanlığı ile Dali Vakfına karşı Madrid 11 numaralı mahkemesine dava açma başvurusunda bulunmuştu. Figueras'da 1956 yılında doğan Abel, annesi ile ünlü Katalan ressamın 1955'de kısa birliktelik yaşadığını ve annesinin kendisine birçok kez babasının Dali olduğunu söylediğini ileri sürmüştü.

SONUÇLARIN ALINMASI HAFTALAR SÜREBİLİR

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; eğer DNA testleri iddiayı doğrularsa, 61 yaşındaki Martinez, hakları halihazırda İspanyol devletinde bulunan Dali'ye ait mülklerde hak iddia edebilecek.

Sonuçların belirlenmesinin haftalar alabileceği ifade ediliyor.

Dali'nin kızı olduğunun ortaya çıkması halinde Martinez Dali'nin soyadını kullanabilecek.

DAHA FAZLA