Salih Müslim'den TSK saldırısına tepki: Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor

Salih Müslim'den TSK saldırısına tepki: Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor

Salih Müslim, TSK'nın düzenlediği saldırıya tepki göstererek, "Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor" dedi.

 Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının gece saat 02.00 sıralarında Şengal ve Suriye’nin Rojava bölgesine bağlı Derik kentinin Qereçox bölgelerine düzenlediği hava saldırısına tepki gösteren PYD Eş Başkanı Salih Muslim, “Halkımız en üst düzeyde tepkisini gösterecektir. Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor.” dedi.

'TERÖRİZMLE MÜCADELE EDEN BİR HALK ARKADAN VURULUYOR'

Gazete Karınca'nın aktardığına göre, katıldığı bir televizyon programında bombardımana tepki gösteren PYD Eş Başkanı Salih Muslim, şunları söyledi:

"Saldırı sınırdaki yığınaktan belliydi. Çileden çıkmış bir durum var. Sınır boyu bombalamalar zaten vardı, keşifler vardı. Biliniyordu, bekliyorduk. Bu saldırılarla Kürdistan halkını korkutamazlar. Kürdistan halkı direngen bir halktır. Böyle vahşi saldırılara karşı duracaktır. Halkımız en üst düzeyde tepkisini gösterecektir.

Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor. Koalisyonun güçleri buna sessiz kalmamalıdır. Bu saldırıları kimse kabul etmemelidir."