Saldırı hazırlığındaki IŞİD'cilerin bombaları emanet bölümünden çıktı

Saldırı hazırlığındaki IŞİD'cilerin bombaları emanet bölümünden çıktı

İstanbul'da bir AVM'ye saldırı planlayan IŞİD'cilerin bomba düzeneklerini mini fırınların içine sakladıkları ve AVM’nin emanet bölümüne bıraktıkları tespit edildi.

İstanbul’un Bayrampaşa İlçesi'ndeki alışveriş merkezinin otoparkında geçen cumartesi günü (27 Ekim 2017) 4 IŞİD'cinin bombalı araç ve motosiklet bırakarak uzaklaşmaya çalışırken yakalanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yakalanan IŞİD'cilerin bomba düzeneklerini mini fırınların içine sakladıkları ve AVM’nin emanet bölümüne bıraktıkları tespit edildi.

EMANET BÖLÜMÜNDE X-RAY YOK

Vatan'ın haberine göre, emanet bölümünde X-ray cihazı bulunmazken, dört adet mini fırının üzerinde de çeşitli adreslerin yazıldığı ortaya çıktı. Ağırlıkları 3 ve 4 kg olan bomba düzeneklerinin çivi ve demir parçalarıyla güçlendirildikleri, ateşleme sistemlerinin hazır olduğu ve uzaktan kumanda ile patlatılabilecek şekilde ayarlandığı kaydedildi.

IŞİD'cilerin 27 Ekim’de önce yangın çıkarıp sonra patlatmaya çalıştığı Esenyurt’taki evlerinde yapılan aramada, 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulundu. Aynı şekilde yakılıp patlatılmaya çalışılan Arnavutköy’deki IŞİD'ci evinde ise 25 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirildi.

Alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan bombalı araç ve motosiklette ise, amonyum nitrat ve bilye ile güçlendirilmiş bomba düzeneğini ile 4 sırt çantalı canlı bomba yeleği, 2 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

HEDEFLERİ 29 EKİM'Dİ

IŞİD'cilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bombalı saldırı gerçekleştirip daha sonra farklı noktalarda canlı bomba saldırısı yapmayı hedeflediği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Emniyetteki ifade işlemleri henüz başlamayan 4 IŞİD'cinin ifadelerinin ilerleyen günlerde uzman ekipler tarafından alınacağı belirtildi.