Saldırgan Çakıroğlu'nun AKP'li avukatından tutukluluğa itiraz: Müstehcen oturuyordu

Saldırgan Çakıroğlu'nun AKP'li avukatından tutukluluğa itiraz: Müstehcen oturuyordu

İstanbul'da, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun aldığı 3 yıl 10 aylık hapis cezasına itiraz edildi.

Avukat Şemsi Dak skandal bir dillekçe sunarak çirkin iddialarda bulundu. Avukat Dak, "genç kadının mini etekle otobüse binip ikili koltuğu kaplayacak şekilde eteği kısa olduğu halde yayılarak oturduğunu" öne sürdü.

Habertürk'ün haberine göre, Terzi'nin, 'müstehcen görüntü verdiği, bu durumun da erkeklerin dikkatini çekmesine neden olduğu' şeklinde skandal bir tespite yer verilen dilekçede Çakıroğlu hakkında verilen kararın kaldırılması talep edildi. Davaya müdahil olan barolar, dernekler, birlikler, federasyonlar ve Aylin Nazlıaka'nın katılan sıfatlarının kaldırılması da istendi.

Avukat Şemsi Dak'ın son duruşmada "Etek giyip 2 kişilik koltuk kaplamış. Ayak ayak üstüne atmanın ayıp karşılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bayram günü umuma açık bir otobüste müstehcen bir görüntü verilmesi genel ahlaka aykırıdır" şeklindeki sözlerine, salondaki izleyiciler ve Terzi'nin avukatları tepki göstermişti.

"İNDİRİM UYGULANMALIYDI"

Abdullah Çakıroğlu'nun takdiri indirim hükümleri uygulanmayarak 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı dile getirilen dilekçede, sanığın yargılama sırasında mahkemenin emir ve talimatlarına uyduğu, mahkemeye karşı hiçbir saygısızlık yapmadığı, bu nedenle ceza verilirken takdiri indirim nedenlerinin uygulanması gerektiği söylendi.

AVUKAT AKP ADAY ADAYI OLMUŞTU

Abdullah Çakıroğlu’nun avukatlığını üstlenen avukatın Şemsi Dak'ın 2014 yerel seçimlerinde AKP Ümraniye İlçe aday adayı olmuştu.