Sakarya'da kadınların tepkisi taş ocağına ilişkin ÇED toplantısını iptal ettirdi!

Sakarya'da kadınların tepkisi taş ocağına ilişkin ÇED toplantısını iptal ettirdi!

Sakarya'nın Geyve ilçesinde DAK Piliç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait Kalker Ocağı ve Kırma - Eleme Tesisi kapasite artışı projesi için istenilen ÇED toplantısı kadınların öncülüğündeki Geyve halkının tepkisi sonucu gerçekleştirilemedi.

Geyve'nin Akıncılar köyü sınırları içerisinde bulunan DAK Piliç şirketi adına yapılmak istenen ÇED toplantısı Geyve halkının tepkisine yol açtı. 

ÇED toplantısının yapılacağı mekana halktan önce gelen şirket sahibinin yakınları, toplanan halka gözdağı vermek için raporun tutulacağı mekanda yerlerini aldı.

Toplantının yapılacağı mekana yetkililerle birlikte giren halk, sunumun başlayacağı esnada protestoya başladı. Kadınların öncülüğündeki protesto sonucu ÇED toplantısı başlamadan bitti. 

Yetkililerin tepkiler sonucu tutanağın tutulamayacağını bildirmesi üzerine, köylüler zaferini "Orda bir köy var uzakta" türküsüyle kutladı.

Son olarak 'doğaya uzanan eller kırılsın' diyerek slogan atan kadınlar, genişletilmek istenen taş ocağının şu anki haliyle bile doğaya çok büyük zarar verdiğini ve köyde birçok insanın astım hastası olduğunu belirtti.

Kapasite artışının kabul edilemeyeceğini, mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini belirten köylüler, kamuoyuna çağrıda bulunarak daha fazla destek istedi.

DAHA FAZLA