Sakarya'da 5 kişinin öldüğü 'aquapark' mühürlendi, gözaltına alınan bir kişi serbest bırakıldı

Sakarya'da 5 kişinin öldüğü 'aquapark' mühürlendi, gözaltına alınan bir kişi serbest bırakıldı

Sakarya'da 5 kişinin yaşamını yitirdiği 'aquapark' mühürlendi. Gözaltına alınan elektrikçi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan bir 'aquapark'ta havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken meydana gelen olayda 17 yaşındaki Gökay Yıldırımgenç havuzda yüzerken elektrik akımına kapılmış, yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk suya girince elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirmişti. 

İŞLETME MÜHÜRLENDİ

Olayın ardından havuzda inceleme yapan Akyazı Cumhuriyet Savcılığı, olayın havuz ve çevresinde Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve ilaveler yapılması sırasında çevredeki kablolardan birinin metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplene teması sonucu facianın yaşandığını tespit etti. 

Öte yandan işletmede kaçak akım rölesinin de mevcut olmadığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine havuz ve çevresi jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı ve görüntülendi. Sakarya Valis Hüseyin Avni Coş'un talimatı üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi tarafından 'aquapark' mühürlendi.

ELEKTRİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu tesiste elektrik işini yapan Kemal Dursun jandarma tarafından gözaltına alındı. Elektrikçinin metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü. Adliyeyeye sevk edilen Dursun, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

ESKİDEN PANSİYONDU

Facianın meydana geldiği işletmenin yer aldığı binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi. Ancak pansiyonun jandarma denetimi üzerine fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

2014 mahalli idareler seçimiyle kapatılan Kuzuluk Belde Belediyesi'nden 2012 yılında ruhsatlandırıldığı belirlendi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan işletmenin 2012 yılında 'yüzme havuzu ve eğlence merkezi' ruhsatını aldığını söyledi. Yaklaşık 5 yıldır bölgede havuz olarak faaliyet gösteren küçük ölçekli tesiste ruhsat dışında yapılacak düzenleme ile ilgili olarak Akyazı Belediyesi'ne yapılmış 'Tadilat projesi' başvurusu olmadığı öğrenildi. Tesisin açılışından sonra çeşitli tarihlerde ilaveler yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında da tesisin ruhsat alınırken durumunu gösteren projenin Akyazı Belediyesi'nden istenileceği bildirildi.

DAHA FAZLA