Şaibeli referanduma karşı yürüyüş başlatan Şen: Ben artık bir kişi değilim, milyonlarım

Şaibeli referanduma karşı yürüyüş başlatan Şen: Ben artık bir kişi değilim, milyonlarım

Hekimlikten istifa ederek referandum sonucunu protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Hülya Şen çok fazla destek aldığını belirterek “ben artık bir kişi değilim, bundan herkes emin olsun ben milyonlarım” dedi.

25 yıllık hekim olan Hülya Şen YSK’nın kararını ve usülsüzlüklerin bulaştığı referandum sonucunu protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi başlattı. Dün yürüyüşünün 3. gününde Eskişehir’e ulaşan Şen’i kadınlar, Hayır Eskişehir Platformu, CHP parti yönetimi ve kadın kolları, Eğitim Sen, TTB, TMMOB, SES, ADT ve birçok oluşum karşıladı.

Şen bugün ise “23 Nisan’da Ata’nın huzurana çıkmak için birlikte olalım” çağrısı ile Eskişehirdeki STK’ları Ankara’ya davet etmek amacıyla ziyaretlerde bulunuyor.

Şen yarın Polatlı’da pazar günü de Ankara’da olacak.

‘HAYIR KABUL ETMİYORUM’ DEDİĞİMDE İSTİFA ETMEK ZORUNDAYDIM

Sonuçların Evet olarak açıklanmasından itibaren yürüyüş eylemini gerçekleştirmeye karar verdiğini söyleyen Şen şunları söyledi: 

“Sonucun kabul edilebilir olmadığı konusunda bir itirazım vardı. Benimle beraber büyük bir kitlenin itirazı olduğuna emindim. Bir şeyler yapmak gerekiyordu ve benim yapabileceğim en basit eylem şekli buydu. Ben de sabah 8 mesaisiyle istifamı verdim. 

25 yıllık hekimim ve devlet memuruyum. Daha önce istifa etmeyi düşünmüştüm çünkü  devleti temsil etmek artık nefes alınamayacak kadar zorlaşmaya başladı. Devlet beni ben devleti temsil etmez olduğumuz noktada yolları ayırmayı düşünüyordum zaten.

Hayır kabul etmiyorum dediğimde artık istifa etmek zorundaydım.

‘ARTIK BİR KİŞİ DEĞİLİM’

Yol boyunca destekle karşılaştığını ifade eden Şen, “elimde bayrakla yürüdüğüm için görüyorlar; tırlar, araçlar beni selamlıyorlar. Şehir merkezlerinden geçerken esnaf, örgütlü yapılar, köylerden geçerken köylüler benimle beraberdi ve ben artık bir kişi değilim. Bundan herkes emin olsun ben milyonlarım” dedi.