Sağlıkta gericileşmenin geldiği nokta: Hastanede hacamat, kupa, sülük tedavisi

Sağlıkta gericileşmenin geldiği nokta: Hastanede hacamat, kupa, sülük tedavisi

AKP’nin sağlıkta başlattığı gercileşme tüm hızıyla sürüyor. ‘Geleneksel tıp’ adı altında isteyen doktor ve eczacılara hacamat, sülük, kupa tedavisi eğitimleri verilecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp bölümü İdari ve Eğitim Sorumlusu Dr Kanat Tayfun, hastanelerinde isteyen doktor, eczacı ve diş hekimlerine “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanında belirlenen 15 dalda eğitim verildiğini söyledi.

Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun Eğitimler söz konusu hastanenin eğitim ve konferans salonlarında hafta içi ve hafta sonu veriliyor. En kısa eğitim 40 saatle kupa terapisi. En uzun süren eğitim ise 1000 saatle osteopatinin.

SÜLÜK EĞİTİMİ DE VAR

Akupunktur, osteopati, fitoterapi, homeopati, kupa, sülük (Hirudoterapi); larva (Maggot); apiterapi (Arı ve arı ürünleri); proloterapi, mezoterapi, müzik terapi, hipnoz, ozon terapi, refleksoloji alanlarında eğitim veriliyor. Dr. Kanat Tayfun, “Bu uygulamalara ‘alternatif tıp’ denmesine karşıyız, çünkü tıbbın alternatifi yoktur. Burada en önemli unsur Doğu ve Batı tıbbının entegrasyonunu sağlamak ve geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları ile destek olmaktır” dedi.

DAHA FAZLA