Sağlam: Ayşegül Terzi’ye saldıran hak ettiği cezayı alsaydı başıma bu gelmezdi

Sağlam: Ayşegül Terzi’ye saldıran hak ettiği cezayı alsaydı başıma bu gelmezdi

Şort giydiği için minibüste saldırıya uğrayan Melisa Sağlam, “Ayşegül Terzi’ye şort giyiyor diye otobüste saldıran Abdullah Çakıroğlu hak ettiği cezayı alsaydı başıma bu gelmezdi” dedi.

Pendik’te bindiği bir minibüste şort giydiği için, Ercan Kızılateş isimli bir erkeğin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi Melisa Sağlam “Ayşegül Terzi’ye şort giyiyor diye otobüste saldıran Abdullah Çakıroğlu hak ettiği cezayı alsaydı başıma bu gelmezdi. O adamın ceza almaması bu adamlara cesaret veriyor” diye konuştu.

“PEMBE VAGONA BİNMEM”

Posta’dan Işıl Cimmen’e konuşan Sağlam, “Sorunlarımızı pembe vagon mu çözecek? Hayır! Ben binmem. O adamlar taciz etmemeyi öğrenecek. Devlet de bunu sağlamak zorunda” dedi.

Sağlam şunları söyledi:

“Bu saldırı bana değil tüm kadınlara yapıldı. Susmamalıyız.

“Adalet, emsal teşkil ederse adalettir. Davamdan hayatımız için emsal teşkil edecek karar çıkacağını umuyorum. Adalet istiyorum.

“KIYAFETİMİ DE MİNİBÜSÜMÜ DE DEĞİŞTİRMEM”

“Kıyafetimi de minibüsümü de değiştirmem. Ben hatalı değilim. Tacizcinin hayatı değişmeli.

“Saldırganın ailesi benden davacı olacakmış. Benim yüzümden sokağa çıkamıyorlarmış. Bu benim değil, yetiştirdikleri oğullarının suçu. Beni taciz ettiği için bana mı dava açacaklar!”

 

 

NE OLMUŞTU?

Ercan Kızılateş, Pendik’te bir minibüste üniversiteli Melisa Sağlam’ı şort giydiği için yumrukladı.

17 Haziran’da yakalanan Ercan Kızılateş ifadesinde ‘Beni tahrik etti’ dedi. Serbest bırakıldı. Kızılateş vergi cezasından hapse gönderildi.

21 Haziran’da savcılık, tepkiler büyüyünce tacizden tutuklama istedi.

Bir sonraki gün sabah adliyeye getirilen zanlı ‘Olay basit yaralama’ denilerek serbest bırakıldı. Yine tepki olunca öğleden sonra savcı tutuklama istedi. Kızılateş bu kez “inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlamasıyla tutuklandı.

 

DAHA FAZLA