Sabahattin Ali'nin adı Ankara'da oturduğu binada yaşatılacak

Sabahattin Ali'nin adı Ankara'da oturduğu binada yaşatılacak

Ankara’da Sabahattin Ali’nin yaşadığı Kızılay Karanfil Sokak’taki binaya,“Sabahattin Ali burada yaşadı” yazılı tabela asıldı.

Öğretmen Özge Çıngay Kabadayı’nın 2016’da internet üzerinden imza kampanyası başlatması ve Çankaya Belediyesi’nin destek vermesi sonucu Sabahattin Ali’nin Ankara Kızılay’da yaşadığı binaya “Sabahattin Ali burada yaşadı” tabelası asıldı.

sendika36.org ’da yer alan habere göre, Özge Öğretmen’in “Sabahattin Ali’nin sürekli ayrı kalmak zorunda kaldığı eşi Aliye Ali ve sevgili kızı Filiz’e yazdığı mektupların adresi olan Karanfil Sokak Adalar Apartmanı Ankaralılar’a hiç yabancı değil aslında. Çünkü Adalar Apartmanı hemen bütün Ankaralılar’ın çok iyi bildiği şimdiki Dost Kitabevi’nin bulunduğu apartmandan başkası değil. Maalesef bu apartmanda Sabahattin Ali’nin Ankara’da bu binada yaşadığını belirten hiçbir ibare yok. Orada yaşlanmasına müsaade edilmeyen Sabahattin Ali’nin adı bu binada yaşasın” sözleriyle başlattığı kampanyada imzalar Çankaya Belediyesi’ne ulaştı.

Belediyenin aldığı karar ile dün Sabahattin Ali’nin ismini taşıması için binaya “Büyük edebiyatçı Sabahattin Ali, 11 yıl ailesi ile birlikte daha önce burada bulunan Adalar Apartmanı’nda yaşadı” yazılı tabela asıldı.

DAHA FAZLA