Saadet Gıda'da patron işçiye işkence ile kağıt imzalattı

Saadet Gıda'da patron işçiye işkence ile kağıt imzalattı

Saadet Gıda’da patron, sendikalaşma mücadelesi verdiği için atıldığı işine davayla geri dönen Mahfuz Yaşıt'ı darp ederek ‘işten kendi rızamla çıktım’ yazan kağıdı imzalattı.

İstanbul Esenyurt’ta kurulu bulunan Saadet Gıda’da çalışan Mahfuz Yaşıt’ın, fabrikanın patronlarından Sübet Çiçek ve yeğeni Sabattin Çiçek tarafından darp edildiği ve “İşten kendi isteğimle ayrılıyorum” kağıdı imzalatıldığı iddia edildi. 

Evrensel'den Eren Ergine ve Vedat Yalvaç'ın haberine göre engelli statüsünde işe giren ve 8 yılın ardından sendikal örgütlenmeye öncülük eden işçilerden olduğu için işten atılan Yaşıt, işe iade davasını kazanarak hafta başında işbaşı yapmıştı. Dün sabah Sübet Çiçek ve Sabattin Çiçek’in, ‘Gel senle bu dava işini konuşacağız’ diyerek kendisini ikinci kata çıkarttığını belirten  Mahfuz Yaşıt, olayı şöyle anlattı: “İkinci katta bulunan personel müdürleri ve diğer tüm çalışanları dışarı çıkardılar. Avukatımla görüşeceğim dedim, telefonuma el koydular. Sonra beni dövmeye başladılar, daha sonra beni arabayla Kıraç’ta bulunan depoya götürdüler. Depoda çalışan 2-3 kişi vardı, onları dışarı çıkardılar. Burada da dövdüler. Muhtemelen bunların anlaşmalı olduğu bir arabulucu avukat geldi. Bana zorla kendi isteğimle ayrıldığımı belirten bir kağıt imzalattılar.”

"POLİSE YA DA SENDİKAYA GİTMEMEM İÇİN EVE KADAR TAKİP ETTİLER"

Dudağına üç dikiş atılan Yaşıt, kanlar içinde kalan elbiseleri çıkartılarak eve gönderildiğini söyleyen Yaşıt, “Polise ya da sendikaya gitmemem için de eve kadar takip ettiler. Eve gidince başıma vurdukları için biraz uyudum ve sendikayı aradım.” dedi.

GIDA-İŞ FABRİKA ÖNÜNE ÇAĞRI YAPTI

DİSK/Gıda-İş yöneticileri tarafından evinden alınarak Esenyurt Devlet Hastanesine götürülen Yaşıt’ın tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Gıda-İş Sendikası, yarın saat 14.00’da fabrika önünde saldırıyı protesto edecek. Gıda-İş Genel Sekreteri Levent Gökçek, “Haklı davamızın takipçisi olacağız. Sendikalaşma mücadelesine devam edeceğiz. Hiçbir zorbalık bizi yıldıramayacak” diyerek, kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu.