Rutkay Aziz: Ülkede aldananlardan, şaşıranlardan, döneklerden geçilmiyor

Rutkay Aziz: Ülkede aldananlardan, şaşıranlardan, döneklerden geçilmiyor

Tiyatrocu Rutkay Aziz hükümeti ve 'yetmez ama evet'çileri eleştirdi. Aziz "Ülkede aldananlardan, şaşıranlardan, döneklerden geçilmiyor. Dönekler, 'Siz de yeniliğe, değişime, ezber bozmaya hazır değilsiniz' söylemleriyle kendilerini kamufle etmeye çalışıyorlar" dedi.

Ünlü sanatçı Rutkay Aziz, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e ilginç açıklamalarda bulundu. Tarık Akan'ın cenaze törenindeki kalabalık hakkında konuşan Rutkay Aziz, hükümetin ve yetmez ama evetçilerin aldatıldık söylemlerini de eleştirdi.

"CENAZEDEKİ KALABALIK BÜTÜN YURTSEVERLERİN, KOMÜNİSTLERİN, ATATÜRKÇÜLERİN ÖFKE SELİYDİ"

Tarık Akan'ın 50 yıllık yakın dostu olan Rutkay Aziz, cenaze törenindeki kalabalık için "cenazeyi uğurlamaktan öte Tarık’ın kişiliğinde ve kimliğinde bütün yurtseverlerin, demokratların, komünistlerin, Atatürkçülerin bir öfke seliydi." ifadelerini kullandı. Rutkay Aziz'in röportajının ilgili bölümleri şu şekilde:

"LAİKLİK HER GÜN DAHA FAZLA ERİYOR"

Türkiye iç ve dış politikasında demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne inanan, çağdaş çizgiden koptuğu sürece bugünkü sıkıntıları yaşayacaktır. Laiklik her gün daha fazla eriyor ülkede, başta eğitimde olmak üzere. Laikliğe siz bu kadar büyük darbeler vurduğunuz sürece özgürlükler, demokrasi ve barış açısından darbe yemeye devam edecek Türkiye. Tuhaf bir ülke olduk. Okur-yazar, 100 yaşına gelmiş insanlar bugün ‘Aldanmışız’ diyorlar. Gelmişin belli bir yaşa, yetmez ama evet! Ondan sonra da ‘Yanılmışız’. Gelmişsin 75 yaşına, yanılma artık!

"DÖNEKLER BİZE "SİZ YENİLİĞE, EZBER BOZMAYA KARŞISINIZ" DİYORLAR"

Ülkede aldananlardan, şaşıranlardan, döneklerden geçilmiyor. Dönekliğin adı da çok önemli bir noktaya geldi biliyorsunuz. Dönekler de bize karşı kendilerini savunuyor; ‘Siz de yeniliğe, değişime, ezber bozmaya hazır değilsiniz’. Dönek oluşlarını böyle kamufle etmeye çalışıyorlar.