Rusya'dan 'Twitter' açıklaması

Rusya'dan 'Twitter' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Twitter'ın Sputnik haber ajansı ve Russia Today'in reklamlarına yasak getirmesine ilişkin, "Bu şirketin ticari bir kurum olarak acizliğini ve ABD'deki kurulu askeri teşkilatların iradesinden bağımsız olmadığını gösterdiğini düşünüyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Twitter'ın Sputnik haber ajansı ve Russia Today (RT) televizyonunun reklamlarını yasaklama kararını değerlendirdi. 

Twitter yönetiminin ABD seçimlerine müdahalede kullanıldıkları gerekçesiyle Sputnik ve RT reklamlarına yasak getirmesini eleştiren Zaharova, "Twitter'ın yasağının, bu şirketin ticari bir kurum olarak acizliğini ve ABD'deki kurulu askeri teşkilatların iradesinden bağımsız olmadığını gösterdiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sputnik'in haberine göre, Zaharova, açıklamasının devamında, "Tüm sosyal medya kullanıcılarına da bu durumdan kendileri için sonuç çıkarmaya çağırıyoruz. Zira bugün Rus medyasının reklamlarını yasaklayan Twitter, yarın da değişen konjonktürü izleyerek Amerika'nın yeni düşmanları olacak kurumlara yasaklar getirebilir." şeklinde konuştu.