Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: Kürtleri vurmaktan vazgeçin

Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: Kürtleri vurmaktan vazgeçin

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısını düzenleyerek Türkiye'ye çağrı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısını düzenleyerek, Türkiye'nin ÖSO'yu Cerablus'a yerleştirmek amacıyla başlattığı operasyon ile ilgili tüm tarafları sadece terörle mücadeleye davet etti, Türk tarafını da seçici olmaya çağırarak muhalifler ile Kürt grupları vurmamasını istedi.

Zaharova, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü 'operasyonuna' ilişkin olarak, "Tüm tarafları terörle mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz" dedi. Sözcü Zaharova, Ankara'ya Suriye'deki askeri eylemlerini bu ülkenin meşru hükümetiyle koordine etme ve muhalifler ile Kürt gruplara saldırı düzenlemekten kaçınma çağrısında bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerini izlediklerini vurgulayan Zaharova, Ankara'yı bu eylemlerini Suriye hükümetiyle koordine etmeye de çağırdı.

'TÜRK PARTNERLERİMİZİ SEÇİCİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Zaharova, "Türk partnerlerimizi, terörle mücadele operasyonu kapsamında hedeflerini belirlerken seçici davranmaya ve muhalif güçler ile IŞİD'le mücadele eden Suriyeli Kürtler de dahil olmak üzere etnik grupların konuşlandığı yerlere saldırı düzenlememeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. "Tüm tarafları Suriye'deki terörist gruplarla mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz" diye devam eden Zaharova'ya göre 'şu anda en önemli olan görev IŞİD başta olmak üzere terör tehdidiyle tek cephe olarak mücadele etmek.'

'RAKKA OPERASYONUNU ERTELEMİŞTİK'

Zaharova, PYD'nin öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin, Türk tarafı ile arasındaki çatışmalara odaklanmak için, Rakka'yı IŞİD'in elinden alma amacıyla düzenleyecekleri operasyonun hazırlıklarını ertelediğini anımsattı.