Rusya'dan Lübnan adımı: BMGK'ya götürebiliriz

Rusya'dan Lübnan adımı: BMGK'ya götürebiliriz

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Aleksandr Zaspikin, Lübnan'da yaşanan siyasi belirsizliği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne götürebileceklerini söyledi.

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Aleksandr Zaspikin, Lübnan'da yayın yapan bir televizyon kanalına, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasına ilişkin açıklamada bulundu. 

Sputnik'in haberine göre, Zaspikin, "Saad Hariri'nin Lübnan'a dönmemesi ve herhangi bir açıklama yapılmaksızın belirsizliğin devam etmesi durumunda, meseleyi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne götürebiliriz" dedi.

Zaspikin, Hariri'nin istifası nedeniyle siyasi belirsizlik yaşayan Lübnan'ın egemenliğine herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı.

"SUUDİ ARABİSTAN'IN TALEBİ, LÜBNAN'IN İÇİŞLERİNE DOĞRUDAN MÜDAHALE"

Lübnan'da yeni bir hükümetin nasıl kurulacağı konusunda şimdiden konuşmanın yanlış olduğunu söyleyen  Zaspikin, "Suudi Arabistan, Lübnan'da kurulacak yeni hükümete Hizbullah'ın dahil edilmemesini istedi. Bu talep, Lübnan'ın içişlerine doğrudan müdahale anlamına gelmiyor mu? Suudi Arabistan'ın bu tutumu, Hizbullah'ın Lübnan hükümetindeki varlığının önemini arttırıyor" ifadelerini kullandı.