Rusya'dan ABD'nin 'askeri hamlesine' yanıt: Bu Rusya'ya meydan okumadır

Rusya'dan ABD'nin 'askeri hamlesine' yanıt: Bu Rusya'ya meydan okumadır

Rusya'dan ABD'nin 'askeri hamlesine' yanıt olarak 'Bu Rusya'ya meydan okumadır' açıklaması yapıldı.

Rusya Federasyon Konseyi’nin Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, ABD’nin savunma harcamalarını artırma girişiminin Rusya’ya meydan okuma çabası olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın savunma harcamalarını 54 milyar dolar artırma teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ozerov, "Elbette böyle bir şey mümkün. Bu Rusya'ya meydan okuma, ABD'nin bir kez daha askeri üstünlüğü sağlama ve dünyanın üstün gücü rolünü kanıtlama çabası. Onların durmayı düşünmediği ortada" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre, Rusya'nın silahlanma yarışına girmeyeceğini belirten Ozerov, "Rusya'nın savunma bütçesini düzeltme konusu gündemde yok. Mevcut bütçe, ihtiyaçlarımıza uygun" diye konuştu.

Rusya'nın niceliksel değil, niteliksel yanıt vereceğini söyleyen Ozerov, "Ülkemiz silah ve silahlı kuvvet sayısını artırmayacak, onları iyileştirecek" diyerek, "Savunma yeteneğimiz, Rusya'nın ulusal güvenliğinin ve bağımsızlığının güvencesi olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni bütçede savunma harcamalarında "tarihi artış" yaparak, diğer harcamalardan kesinti yapacağını açıklamıştı.

"Bu bütçe, halkın güvenliğinin ve ulusal güvenliğin bütçesi olacak," diyen Trump, "Tükenmiş ABD ordusunu, en çok ihtiyacımız olduğu bu zamanda yeniden inşa etmek için, bu bütçede savunma harcamalarında tarihi bir artış olacak" ifadelerinde şeklinde konuşmuştu.

FEDERASYON KONSEYİ NEDİR?

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi, her bir 83 federal birimin başkanı tarafından atanan ve bölge yasama organınca üyeleri arasından seçilen iki temsilciden oluşmaktadır.