Rusya'da yangın: Ölü sayısı 64'e yükseldi

Rusya'da yangın: Ölü sayısı 64'e yükseldi

Rusya’nın Kemerovo kentindeki bir AVM’de çıkan yangında ölü sayısı 64'e yükseldi.

Güncelleme 14.15

Basına açıklama yapan Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, ölü sayısının en az 64 olduğunu, 6 kişinin de tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Ancak Puçkov yangındaki kalıntıların yeniden alevlendiğini belirterek "Söndürme çalışmaları devam ediyor. Bazı bölgelerde yangın yeniden aktif hale geliyor" dedi.

AVM'nin yakınlarındaki binalar için tehlike olmadığını belirten Puçkov, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin hayatları pahasına çalışmaya devam ettiğini söyledi. Puçkov, bazı noktalarda ısının 600-800 dereceye çıktığını aktardı.

HALK ÇİÇEK VE OYUNCAK BIRAKIYOR

Bölge halkı ise olay yerine gelip yangından kurtulamayanların yakınlarına baş sağlığı diliyor. Olay yerine çiçek ve oyuncaklar bırakılıyor.


Güncelleme 09.50

Rusya’nın Kemerovo şehrindeki 'Zimnyaya Vişnya' adlı alışveriş merkezinde çıkan yangında ölü sayısı 53’e yükseldi. Çoğu çocuk 50’den fazla kişinin de kayıp olduğu bildirildi.


Rusya'nın doğusundaki Sibirya bölgesinin Kemerovo kentindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 9'u çocuk en az 37 kişi yaşamını yitirdi. Yangında aralarında 41 çocuğun da bulunduğu en az 64 kişinin ise halen kayıp durumda olduğu bildirildi.

Yangının Winter Cherry isimli alışveriş merkezinin 4'ncü katında başladığı hayatını kaybedenlerin çoğunun bu sırada sinemada bulunduğu belirtiliyor.

650'den fazla kurtarma görevlisinin müdahale ettiği yangınla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı kişilerin alevlerden kaçmak için camlardan atladığı görülüyor.

Kömür sanayi ile bilinen Kemerovo kenti Moskova'nın 3,600 km doğusunda yer alıyor.

YANGIN NEREDE BAŞLADI?

Yerel medyadaki haberlere göre, yangın AVM'nin bir sinemanın da bulunduğu eğlence katında başladı.

Kemerovo kentinin vali yardımcısı Vladimir Chernov, 13 kişinin cesedine sinema koridorlarında ulaşıldığını açıkladı.

Sinema salonlarının yer aldığı bölümdeki tavanın yangın nedeniyle tamamen çöktüğü bildiriliyor.

Rus haber ajansı Tass, kurtarma ekiplerinin 100'ye yakın kişiyi tahliye etmeyi başardığını, 20 kişiyi ise içeriden sağ olarak çıkardığını duyurdu.

Görgü tanıkları, 2013 yılında yapımı tamamlanan AVM'nin içinde bir hayvanat bahçesi bulunduğunu da belirtiyor.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.