Rusya: Türkiye’de 36 Rus vatandaşı koksaki virüsüne yakalandı

Rusya: Türkiye’de 36 Rus vatandaşı koksaki virüsüne yakalandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, temmuz-ağustos döneminde Türkiye’de 36 Rus vatandaşının koksaki virüsüne yakalandığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, tatilini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Rus vatandaşlarının sağlık durumlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin verilerine göre, 1 Temmuz ile 21 Ağustos tarihlerini kapsayan  dönemde çoğu 10 yaş altı çocuk 36 Rus vatandaşında  koksaki virüsüne yakalanma vakası tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.

900'Ü AŞKIN BİLDİRİM BAŞVURU

Sputnik'in haberine göre, Rosturizm, 11 Ağustos'ta koksaki virüsü vakalarının artması nedeniyle Türkiye tatilleri konusunda Rus turistlere uyarıda bulunmuştu. Koksaki virüsüyle ilgili kurulan ‘acil durum hattı' üzerinden de 900'ü aşkın kişiden bildirim alındığını duyurulmuştu. 

KOKSAKİ VİRÜSÜ NEDİR?

Koksaki virüsler insanların sindirim sistemlerinde yaşayıp çoğalan ve dışkı ile yayılan bir virüs ailesinin üyesidir. Çoğu kez hafif soğuk algınlığı semptomlarına neden olurken bazen de ateşli ağır hastalık belirtilerine de yol açabilmektedir. Koksaki virüslerin neden olduğu belirtiler çok geniş bir yelpazede incelenebilir. Çoğu hasta belirtisiz veya hafif belirtilerle seyreden viral üst solunum yolu enfeksiyonları ile seyrederken bazen de ani yükselen ateş, el, ayak ve ağız hastalıkları, boğaz ağrıları, baş ve kas ağrıları; karın ağrısı ve kusma ile ilerleyebilir.