Rusya: Suriye'nin geleceği Kürtlerin de katılacağı görüşmelerle belirlenecek

Rusya: Suriye'nin geleceği Kürtlerin de katılacağı görüşmelerle belirlenecek

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, "Suriye toprakları birkaç hafta içerisinde tamamen IŞİD’den temizlenecek. Kürtlerin aktif katılacağı görüşmelerde Suriye’de siyasi çözüm ve yeniden inşa süreci başlayacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye'de cihatçıların kontrolünde olan İdlib'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"TÜRK PARTNERLERİMİZİN BÖLGEYİ İSTİKRARA KAVUŞTURMASINI UMUYORUZ"

Sputnik'in aktardığı habere göre, Russia Today ve Rossiya 24 televizyonuna konuşan Lavrentyev, "Türk meslektaşlarımızın henüz denetim noktalarının tamamını kurmadığı İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesine bazı zorlu durumlar hâlâ mevcut. Dolayısıyla bölgedeki gerginlik çok yüksek ve daha önceki gibi radikal örgütler tarafından bir saldırı gerçekleştirilme tehlikesi de devam ediyor. Ancak Türk partnerlerimizin bir şekilde İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesi ile ilgili sorumluluklarını yerine getirip durumu istikrara kavuşturmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'NİN GELECEĞİ KÜRTLER İLE BELİRLENECEK"

Suriye'de Kürtlerin IŞİD'e karşı savaşta önemli bir unsur olduğunu belirten Lavrentiev,  "Kürtler Suriye topraklarının büyük bir bölümünü kontrol ediyorlar ve terörün özellikle de IŞİD’in ülkeden atılması için büyük bir mücadele verdiler” dedi.

Suriye'nin geleceğinde Kürtlerin nasıl bir yer alacağına ilişkin konuşan Lavrentiev, "Suriye toprakları birkaç hafta içerisinde tamamen IŞİD’den temizlenecek. Kürtlerin aktif katılacağı görüşmelerde Suriye’de siyasi çözüm ve yeniden inşa süreci başlayacak" dedi.