Rusya: Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için Türkiye'nin onayını bekliyoruz

Rusya: Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için Türkiye'nin onayını bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Soçi'de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin davetli listesinin hazırlandığını ve Türkiye'nin onayını beklediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, 29-30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine göre, davetli listesinin hazır olduğunu ve Türkiye'den onay beklediklerini kaydeden Bogdanov, "Yarın ve bir sonraki gün Türk ve İranlı partnerlerimizle davetli listesine son halini vermeyi ve Suriyeli katılımcılara davetiyeleri hemen dağıtmaya başlamayı umuyoruz" dedi.

Öte yandan Bogdanov, 20 Ocak'ta Rusya, İran ve Türkiye'den temsilcilerle hazırlık toplantısı yapılacağını söyledi. Bogdanov'a göre Soçi'de yapılacak toplantıda Rusya'yı Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, İran'ı ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari temsil edecek.