Rusya: Kimyasal saldırı provokasyonunun arkasında İngiltere var

Rusya: Kimyasal saldırı provokasyonunun arkasında İngiltere var

Suriye'de gerçekleştiği iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili son açıklama Rusya'dan geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, , 'provokasyon' olarak nitelendirdiği kimyasal saldırı iddialarının arkasında İngiltere'nin bulunduğuna dair elinde kanıtlar olduğu iddiasını ortaya attı. 

Sputnik'in haberine göre Konaşenkov, Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını söyledi.
Suriye'deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, İngiltere'nin kimyasal saldırı provokasyonun organizasyonunda doğrudan yer aldığını belirterek, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" ifadelerini kullandı.

'BEYAZ MİĞFERLERE BASKI YAPILDI'

Londra yönetiminin, 'kimyasal saldırı iddialarına dair provokasyonu' gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığını kaydeden Konaşenkov, "Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz." şeklinde konuştu.