Rusya Duması Dış İlişkiler Konseyi Başkanı: Gayrimeşru Fırat Kalkanı Operasyonu’nun sona ermesi iyi birşey

Rusya Duması Dış İlişkiler Konseyi Başkanı: Gayrimeşru Fırat Kalkanı Operasyonu’nun sona ermesi iyi birşey

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Kosaçev, "Gayrimeşru Fırat Kalkanı Operasyonu’nun sona ermesi iyi birşey" açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türkiye'nin Suriye topraklarına yönlik başlattığı ve 71 Türk askerinin ölümüne sebep olan Fırat Kalkanı operasyonunun sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kosaçev, söz konusu operasyonun sona erdirilmesi kararı ile ilgili olarak, "Gayrimeşru Fırat Kalkanı Operasyonu’nun sona ermesi iyi birşey" dedi.

Türkiye'nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili bir işbirliği içine girmediklerini söyleyen Kosaçev, bu operasyonun Suriye yönetimi ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilmemesi sebebiyle gayrimeşru olduğunu belirtti.

Bu sebepten dolayı gayrimeşru olan Fırat Kalkanı operasyonunun sona ermesinin iyi bir şey olduğunu söyleyen Kosaçev, Türkiye ile sürdürdükleri işbirliğinin Astana görüşmelerinde kararlaştırılan parametrelere uygun olarak Suriye yönetimi ile koordinasyon halinde gerçekleştiğini de belirtti.

 

Komnews'in aktardığına göre, Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, mevcut işbirliğinin "teröristlerin kökü kazınıncaya dek" devam edeceğini de sözlerine ekledi.