Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Soğuk Savaş'ın henüz bitmediği görülüyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Soğuk Savaş'ın henüz bitmediği görülüyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Bir söz vardır: Savaşlar insanların kafalarında başlar ve mantıken yine orada bitmelidir. Ancak bazı ABD ve Avrupalı siyasetçilerin konuşmalarına bakılırsa, Soğuk Savaş'ın henüz bitmediği görülüyor" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 53. Münih Güvenlik Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. 

Rusya'ya yönelik ABD ve AB'den gelen eleştirilere cevap veren Lavrov, "Rusya'yı ve yeni küresel nüfuz merkezlerini liberal dünya düzenini bozmaya çalışmakla suçlayanlarla aynı görüşte değiliz" dedi.

"RUSYA İLE BATI ARASINDAKİ GERİLİM SUNİ"

Batı ile Rusya arasındaki sorunların 'doğal olmadığını' savunan Lavrov, "Moskova görüşlerini hiçbir zaman gizlemedi. Vancouver'dan Vladivostok'a kadar ortak güvenlik, komşuluk ve gelişme alanı oluşturulması için eşit seviyede çalışma yapılmasını önerdi ve öneriyor. Kuzey Amerika, Avrupa ve Rusya arasında son yıllarda yaşanan gerilim doğal değil. Hatta bunun suni olduğunu söyleyebilirim" dedi.

"SOĞUK SAVAŞ'IN BİTMEDİĞİ GÖRÜLÜYOR"

Batılı siyasetçilerin Münih Güvenlik Konferansı'ndaki konuşmalarını değerlendiren Lavrov, "Bir söz vardır: Savaşlar insanların kafalarında başlar ve mantıken yine orada bitmelidir. Ancak bazı ABD ve Avrupalı siyasetçilerin konuşmalarına bakılırsa, Soğuk Savaş'ın henüz bitmediği görülüyor" diye konuştu.

"NATO, SOĞUK SAVAŞ KURULUŞU OLARAK KALDI"

NATO'nun Soğuk Savaş kuruluşu olarak kaldığının altını çizen Lavrov, "NATO ile askeri işbirliğini yeniden başlatmamız gerekiyor ancak Genel Sekreter (Jens) Stoltenberg, dün yardımcılarının yanında NATO'nun işbirliğine hazır olduğunu söyleyemedi. Bu üzüntü verici" ifadelerini kullandı. (Sputnik)