'Rusya, ABD'nin Suriye'ye ateşleyeceği füzeleri düşürecek'

'Rusya, ABD'nin Suriye'ye ateşleyeceği füzeleri düşürecek'

Lübnan'daki Rusya Büyükelçisi, ABD'nin Suriye'ye ateşleyeceği füzelerin düşürüleceğini söyledi.

Rusya'nın Lübnan büyükelçisi, Suriye'ye fırlatılacak her Amerikan füzesinin havada vurulacağını ve fırlatma rampalarının da hedef alınacağını söyledi.

Büyükelçi Alexander Zasypkin bu sözlerinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus genelkurmay başkanının daha önce yaptıkları açıklamaları yansıttığını söyledi. Rus Genelkurmay Başkanlığı 13 Mart'ta bir açıklamayla, Suriye'ye yönelik her türlü Amerikan saldırısına karşılık verileceğini ve fırlatılan füzeler ile kullanılan füze rampalarının da hedef alınacağını duyurmuştu.

ABD ve müttefikleri, Cumartesi günü Suriye'nin Duma kentine yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili bir süredir müdahale kararı çıkarmak için çaba harcıyor.

‘DÜŞÜRÜRÜZ’

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün Al Manar televizyonunda dün konuşan Büyükelçi Alexander Zasypkin, "Amerikalılar vurursa o zaman füzeleri düşürülecek, hatta bu füzelerin atıldığı yerler de vurulacak" dedi. "Bir silahlı çatışma ihtimalinin düşünülmemesi gerektiğini" söyleyen Zasypkin, "bu nedenle müzakerelere hazırız" dedi.

Rusya Federasyon Konseyi Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Yevgeniy Serebrennikov da, ABD'nin Suriye'de Rus ordusunu vurması halinde derhal karşılık vereceklerini söyledi.