Rusya: ABD 'Yeni Suriye Ordusu' adlı silahlı bir grup kuruyor

Rusya: ABD 'Yeni Suriye Ordusu' adlı silahlı bir grup kuruyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Haseke'de 'Yeni Suriye Ordusu' adlı silahlı bir grup oluşturduğu ve grubun üyelerine eğitim verdiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. 

'SIĞINMACI KAMPINDA 6 AYDIR EĞİTİLİYORLAR'

Sputnik'in haberine göre, açıklamada, ABD'nin YPG'nin kontrolündeki Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de "Yeni Suriye Ordusu" adlı bir silahlı grup oluşturduğu belirtildi. Grubun üyeleri arasında IŞİD ve Nusra Cephesi'nden kalan cihatçıların olduğunun da belirtildiği açıklamada, eğitimlerin bir sığınmacı kampında verildiği belirtildi. 

'HÜKÜMET GÜÇLERİYLE SAVAŞMAK İÇİN GÜNEYE GÖNDERİLECEKLER'

Eğitilen cihatçıların Suriye ordusuyla savaşmak üzere ülkenin güneyine gönderileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ABD’nin IŞİD’i yok etme konusunda kararlı olduğuna dair açıklamalarına rağmen, uluslararası koalisyon, Suriye’de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD’li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, Haseke'deki sığınmacı kampında en az 6 aydır farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve 'Yeni Suriye Ordusu' isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD’li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye’nin güneyine gönderilecek.