Rusya: ABD Şayrat hava üssünü vurmasaydı, Türkiye bu saldırıları gerçekleştiremezdi

Rusya: ABD Şayrat hava üssünü vurmasaydı, Türkiye bu saldırıları gerçekleştiremezdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Irak'ta ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonuna tepki göstererek, "ABD, uluslararası hukuku ihlal ederek Şayrat üssünü vurmasaydı, Türkiye de bu saldırıları gerçekleştiremezdi. Suriye topraklarına yönelik bu keyfi eylemlere bir son verilmeli." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında TSK'nın Irak'ta ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. 

Zaharova, "Ankara'nın eylemleriyle ilgili haberleri derin bir endişeyle karşıladık. Hatırlatmak isterim ki Kürt güçler, Suriye'nin kuzeydoğusunda teröristlere karşı, IŞİD'e karşı verilen savaşta en etkili olan askeri güç" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin ABD'den etkilendiğini ima eden Zaharova, "ABD, uluslararası hukuku ihlal ederek Şayrat üssünü vurmasaydı, Türkiye de bu saldırıları gerçekleştirmezdi. Suriye topraklarına yönelik bu keyfi eylemlere bir son verilmeli." dedi. 

İsrail'in Şam havaalanı yakınlarına hava saldırısı düzenlemesini de kınadıklarını belirten Zaharova, "Zaharova, "Herkesi, bir BM üyesi olan Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. (Sputnik)