Rus uçağından atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyen  Alparslan Çelik’e 5 yıl hapis

Rus uçağından atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyen  Alparslan Çelik’e 5 yıl hapis

Türkiye’nin düşürdüğü Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7 kişiye 5'er yıl hapis cezası verildi.

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırılıp yeniden soruşturma başlatılan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 18 tutuksuz sanığın İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada karar çıktı.

Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla düşürdüğü Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyen ve bir süre önce Suriye’de savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir’de tutuklanan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen yıl 31 Mart'ta üzerlerinde, otomobillerinde ve evlerinde yapılan aramada 5 otomatik tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirilen, '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlarından yargılanan sanıklardan, aralarında Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7 kişiye 5'er yıl hapis cezası verildi. Ayrıca 1 kişi 1.5 yıl, 2 kişi de 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı, diğerleri beraat etti.

[ih2]

Alparslan Çelik, başka suçtan hükümlü olduğu için cezaevinde bulunuyor. (DHA)