Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili 'Türkiye' iddiası

Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili 'Türkiye' iddiası

Rusya basını, cihatçılar tarafından Cumartesi günü İdlib’de düşürülen Rusya Savunma Bakanlığı’na ait savaş uçağıyla ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre; Rusya’nın Kommersant gazetesi, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Su-25 tipi savaş uçağının 3 Şubat’ta İdlib’de düşürülmesine, “Türkiye’nin bu bölgede güvenlik garantisi vermesinin” neden olduğunu iddia etti.

Kommersant'a konuşan kaynaklardan biri, Su-25'in bu irtifada uçmasının nedeninin Türkiye'nin bu bölgede güvenlik garantisi vermesi olduğunu söyledi. İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesini Türkiye'nin kontrol ettiğini anımsatan kaynak, "Uçuş görevi planlanırken bu garanti esas alınmış olabilir. Cihatçıların elinde taşınabilir hava savunma füzesi (MANPAD) bulunduğu son ana kadar teyit edilmedi. Ancak artık Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri, bu durumu da hesaba dahil etmeli" yorumunu yaptı.

İLERİ HATIRLATIYOR

3 Şubat’ta Suriye’nin İdlib bölgesinde El Nusra içerisinde yer alan Heyet Tahrih el Şam isimli cihatçının çetenin MANPAD ile açtığı ateş sonucu Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Su-25 tipi savaş uçağı düşürülmüş ve uçaktan kurtulan pilot  Filipovic, paraşütle atladığı bölgede girdiği çatışmada yaşamını yitirmişti.