Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik gözaltına alındı

Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik gözaltına alındı

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotun öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı’ndan bir grup ile birlikte geldiği İzmir'de gözaltına alındı. Emniyete götürülen Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı’ndan bir grup ile birlikte geldiği İzmir'de gözaltına alındı. Emniyete götürülen Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş'un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, "Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz" dedi. (Hürriyet)