Rus helikopteri yanlışlıkla roket fırlattı

Rus helikopteri yanlışlıkla roket fırlattı

Rusya'da yapılan tatbikat sırasında helikopterden yanlışlıkla roket fırlatıldı. Rusya, roketin tatbikatı izleyen gazetecilere yönelik atıldığına ilişkin haberleri yalanladı.

Rusya ve Belarus ordularının düzenlediği Zapad-2017 tatbikatı sırasında bir helikopterden yanlışlıkla roket fırlatıldı. Sosyal medyada roketin tatbikatı izleyen gazetecilere yönelik atıldığına ilişkin haberler Rusya tarafından yalanlandı.

Batı Askeri Bölgesi'nden yapılan açıklamada, "Tatbikat sırasında gazetecilere yaylım ateşi açıldığı ve çok sayıda ağır yaralı bulunduğu konusunda sosyal medyada yer alan tüm haberler, kasıtlı bir provokasyon ya da bireysel aptallık" ifadelerine yer verildi.

Helikopterlerden birinin hedefi şaşırdığını kaydeden Batı Askeri Bölgesi, bunun sonucunda içerisinde insan bulunmayan bir yük aracının vurulduğunun altını çizdi.

'Zapad' tatbikatı, Rusya'nın batısı, Belarus, Kaliningrad ve Baltık Denizi'ndeki askeri poligonlarda gerçekleştiriliyor.

12.700 askerin katıldığı tatbikat 20 Eylül'de sona erecek.

Rusçada 'Batı' anlamına gelen Zapad isimli askeri tatbikatların ilki, Sovyetler Birliği döneminde, 1980'lerde düzenlenmişti. Daha sonra Rusya ve Belarus 2009 ve 2013 yıllarında da Zapad adıyla ortak tatbikatlar düzenledi.