'Rus hackerlar bir şeyi bozduysa, bu Obama'nın beynidir'

'Rus hackerlar bir şeyi bozduysa, bu Obama'nın beynidir'

Zaharova, 'Rus hackerlar bir şeyi bozduysa, bu Obama'nın beynidir' dedi.

Zaharova, 'Rus hackerlar bir şeyi bozduysa, bu Obama'nın beynidir' şeklinde bir açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD istihbaratının hazırladığı ve Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaları ‘detaylandıran’ raporu tiye aldı.

Sputnik'in aktardığına göre, ABD istihbaratının hazırladığı rapor hakkında Facebook’tan bir paylaşımda bulunan Zaharova, "Rus hackerlar ABD'de bir şeyleri bozduysa, iki şeyi bozmuştur: (ABD Başkanı Barack) Obama'nın beyni ve elbette Rus hackerlarla ilgili raporun kendisi" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair istihbarat servisleri tarafından hazırlanan detaylı rapor, gizliliğinin kaldırılmasının ardından cuma günü açıklanmıştı. Doğrudan RT ve Sputnik’i hedef alan raporda, "Rusya’nın devlet tarafından yönetilen propaganda makinesi (ülke içindeki medya araçları, RT ve Sputnik gibi küresel dinleyiciyi hedef olan yayınları ve yarı-resmi troll ağı) Kremlin’in mesajlarını Ruslara ve uluslararası dinleyicilere ileten platformlar olarak bu etkileme ağına katkıda bulundu" ifadelerine yer verilmişti.