Rus Büyükelçi suikastinde ilginç gelişme: Tüm mesajları silinmiş
Andrey Karlov suikastini gerçekleştiren polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın e-mail ve sosyal medya mesajları silinmiş.
18-12-2017 09:38

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Savcılık, suikasti gerçekleştiren polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın e-mail ve sosyal medya mesajlarının, numarası sanal ortamda oluşturulmuş fiziken olmayan bir bilgisayar aracılığıyla silindiğini belirledi.
Soruşturmada 33 kişinin şüpheli olarak ifadesi alınırken, 4 kişi de tutuklandı.
TRT’nin, cinayetin işlendiği serginin yapıldığı alandan 3G ile canlı yayın yapmasının da incelendiği de bildirildi.
Dosyadaki tespitlerde söz konudu silme işlemini Gülen Cemaati olarak bilinen ‘FETÖ’ mensuplarının gerçekleştirdiği öne sürüldü.
HESABINA ERİŞİLDİ
Hürriyet’in haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mesaj içeriklerinin silinmesinde kullanılan bilgisayarın seri numarasını, Altıntaş’ın hesabını açarken oluşturduğu sorularını aşarak belirledi. Mesajları silen kişinin bağlantı yaptığı bilgisayarın sahibinin tespiti için Apple firması ile yazışma yapıldı. Ve sonuçta, bilgisayarın seri numarasının sanal ortamda oluşturulduğu, böyle bir bilgisayarın bulunmadığı anlaşıldı. Savcılık, Altıntaş’ın silinen mail hesabındaki içeriklerin tespiti için FBI ile yaptığı yazışmalardan da olumlu sonuç alamadı.
APPLE ŞİFREYİ VERMEDİ
Altıntaş’ın cep telefonunun şifresi yapılan ilk çalışmada kırılamadı. Ancak Başsavcılık ve Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları saldırgana ait mail adresinin şifresini tespit etti. Altıntaş’ın telefonundaki ‘iCloud’ hesabına erişildi ve yedekleme bilgilerine ulaşıldı. Savcılık, Apple’dan telefonun şifresini istedi. Firma olumlu yanıt vermedi.
İLGİLİ HABERLER
AKP vekil transferini Güneş Motel Olayı'na benzetti
CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine AKP'den ilk tepki geldi.
22-04-2018 15:34

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'den 15 milletvekilinin istifa edip İyi Parti'ye katılmasını değerlendirdi. Turan, "CHP Güneş Motel olayından ders almamış. Millete rağmen hiçbir senaryo tutulmamıştır. Tutulmayacaktır." dedi.
GÜNEŞ MOTEL OLAYI NEDİR?
Güneş Motel Olayı veya 11'ler Olayı, 1977 yılı sonunda, 1977 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet Partisi'nden (AP) milletvekili seçilen 11 vekilin partilerinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermesidir. Bu vekiller, 5. Demirel Hükûmetine verilen gensoruyu desteklemek, Bülent Ecevit'in kuracağı hükûmetin güvenoyu oylamasında destek vermek karşılığında Ecevit'in kuracağı 42. Hükümet'te bakanlık görevi aldı. Bülent Ecevit AP'den istifa eden 12 vekille, CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil'in organizasyonuyla belediyeye ait Florya'daki Güneş Moteli'nde görüştü ve CHP'ye geçişleri karşılığında bakanlık ve Ecevit'in idaresine destek pazarlığı yaptı.
AP'den ayrılan vekillerin gensoruyu desteklemesi neticesinde 41. Türkiye Hükûmeti düşürüldü. Cemalettin İnkaya bu gensoru görüşmelerinde oy vermedi. Böylece 12 vekil sayısı 11'e düştü ve Güneş Motel Olayı da bu nedenle 11'ler olayı olarak da anıldı. Ecevit, Oğuz Atalay'ın bakanlık teklifini reddetmesi sonrası geri kalan eski AP'li 10 vekile bakanlık vererek 42. Türkiye Hükûmeti'ni kurdu. AP'den CHP'ye geçen vekillerin önemli bir bölümü sonradan yolsuzluklarla anıldı. Bu dönemin hemen ertesinde yapılan seçimlerdeyse CHP %29, AP %54 oy almıştı. Güneş Motel Olayı CHP'ye oy kaybı ve yolsuzluk soruşturmaları olarak geri dönmüştü.
Erzincan ve Erzurum'daki şeker fabrikaları birlikte satılıyor
Erzincan ve Erzurum şeker fabrikaları birlikte özelleştiriliyor.
22-04-2018 12:29

Yeterli teklif gelmediği için satılamayan fabrikalardan Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarının birlikte satılacağını duyuran ilan, bugün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından duyuruldu.
CHP 15 vekilini İYİ Parti'ye geçirdi
İYİ Parti üzerindeki katılım tartışmalarını bitirmek adına bir araya gelen CHP ve İYİ Parti yönetiminin bir karar vardığı öğrenildi
22-04-2018 12:13

3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için atılacak adımları görüşmek üzere bugün (22 Nisan 2018) CHP ve İyi Partili kurmaylar bir araya geldi. Bu görüşmede 15 CHP milletvekilinin, istifa ederek İyi Parti'ye geçmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi,
Söz konusu katılımla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunan İyi Partili sayısı 20'ye ulaşacak ve partinin grup kurmasının önü açılacak. Yasaya göre Meclis'te grubu olan her parti, seçimlere doğrudan katılma hakkı elde ediyor.
'DEMOKRASİ AYIBINI DÜZELTİYORUZ'
Açıklama yapan CHP Grup Başkanvelili Engin Altay, "Biz CHP olarak demokrasi ayıbına karşı, demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz. Bu sebeple demokrasinin kazanması için, demokratik bir tasarrufla, CHP'li 15 milletvekili partimizden bugün istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar." dedi.
Engin Altay, İYİ Parti'ye geçen vekilleri de şu şekilde açıkladı:
Afyonkarahisar Milletvekilimiz Burcu Köksal, Amasya Milletvekilimiz Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekilimiz Nihat Yeşil, Aydın Milletvekilimiz Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın, Burdur Milletvekilimiz Mehmet Göker, Bursa Milletveklimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekilimi Erkan Aydın, Çorum Milletvekilimiz Tufan Köse, Edirne Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekilimiz Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık, Kocaeli Milletvekilimiz Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Milletvekilimiz Ünal Demirtaş demokrasi için İYİ Parti'ye gitme kararı aldılar. Demokrasimize hayırlı olsun.
Cumhurbaşkanı adayı olmak için 10 bin 300 lira gerekiyor
Cumhurbaşkanlığı seçimi için uyum kanunu tasarısı TBMM’ye gönderildi. Cumhurbaşkanı aday adayı olabilmek için öncelikle 10 bin 300 TL yatırmak gerekiyor.
22-04-2018 10:15

Uyum kanunu tasarının hazırlanması öncesinde, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı adayı olma seçeneğinin nasıl düzenleneceği merak konusu olmuştu. Tasarıda yer alan düzenlemeye göre; bu yöntemle aday olmak isteyenler, gerekli belgeleri toplayarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) dilekçeyle başvuracak.
ELEKTRONİK TEKLİF
Aday adayı, başvuru öncesinde, en yüksek derecedeki devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılmakta olan her türlü ödemenin 1 aylık brüt tutarının 10 katını (10 bin 300 TL) maliye veznesine emaneten yatıracak. YSK, başvuruyu 2 gün içinde inceleyecek. YSK belge eksikliği ya da adayın seçilme yeterliği bulunmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddederse, bu karara itiraz edilebilecek. YSK’nın “seçilme yeterliği” bulunan başvuru sahiplerini ilan etmesinin ardından aday gösterme işleminin ikinci aşamasına geçilecek. Seçmenler, bir aday adayına “Cumhurbaşkanı adayı” statüsü kazandırabilmek için kayıtlı oldukları ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak. Her seçmen bir aday için imza atabilecek. Seçmenin aday teklifi elektronik ortamda kaydedilecek. 100 bin imzaya ulaşan aday adayı, “Cumhurbaşkanı adayı” statüsünü alacak.
Maliye veznesine emaneten yatırılan para, 100 bin imzanın tamamlanması ya da ölüm hallerinde ve talep üzerine ilgiliye iade edilecek. 100 bin imzaya ulaşamayan aday adaylarının yatırdığı paralar Hazine’ye gelir kaydedilecek.
40 YAŞINI DOLDURMUŞ ÜNİVERSİTE MEZUNU
Cumhurbaşkanlığı’na; 40 yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip kişiler aday gösterilebilecek. Görev süresi 5 yıl olacak. Bir kimse en fazla 2 kez Cumhurbaşkanı seçilebilecek. Seçimin ilk turunda geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday çıkmazsa, en fazla oyu alan ilk 2 aday ikinci turda tekrar oylanacak.
YSK hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağını duyurdu
24 Haziran'da yapılacak olan baskın seçimde YSK, hangi bölgenin ne kadar vekil çıkaracağını duyurdu.
22-04-2018 09:58

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran’da yapılacak baskın seçim için illerin çıkaracakları milletvekili sayısını 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgileri ışığında yeniden belirledi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısındaki karara göre, İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28 vekil çıkaracak. İstanbul, Eskişehir’in çıkaracağı vekil sayısı, Temmuz ayında ilan edilen listeye göre 1 artarken, Bayburt ve Ağrı’nın vekil sayıları 1’er düştü.
Aynı Erdoğan konuştu: OHAL'i teröre karşı kullandık, OHAL sayesinde grevleri yasakladık
Erdoğan yaptığı konuşmalarda OHAL'i hem teröre karşı kullandıklarını hem de grevleri yasaklarını söyledi.
22-04-2018 01:11

İleri Haber
DEİK Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "OHAL'i bahane ederek iş dünyasının yatırım şevki kırıldı diyenleri duyuyorum. OHAL, terörle mücadele için kullanılıyor. Türkiye'de OHAL, demokrasiyi mi engelliyor, hak ve özgürlükleri mi engelliyor? Sadece terör örgütlerini engelliyor." dedi. İşte OHAL'in halka karşı kullanıldığı bir kaç örnek.
OHAL'DE GREVLER YASAKLANDI
Emek dünyası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “OHAL’i kullanarak grevlere anında müdahale ediyoruz” sözleriyle ayağa kalkarken, AKP döneminde yasaklanan 13 grevden 5’inin OHAL döneminde olduğu ortaya çıktı.
REKTÖRLERİ CUMHURBAŞKANININ SEÇMESİ
676 nolu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversitelerde rektör seçimleri kaldırıldı. Buna göre, devlet üniversitelerinde rektör Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilen ismi Cumhurbaşkanı atayacak. Değişen kanuna göre rektörler, üniversite öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanınca atanıyordu. Vakıf üniversitelerinde rektörler adaylarının seçimi ve rektörün atanması ilgili mütevelli heyet tarafından yapılırken, KHK ile üniversitenin mütevelli heyetinin Yükseköğretim Kuruluna teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.
HAKİM VE SAVCI ALIMINDA 70 PUAN BARAJI KALDIRILDI
680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Askeri Hâkimler Kanunu ve Yargıtay Kanunu, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu, Anayasa Mahkemesi Kanunu'nda bazı değişiklik yapıldı. KHK ile 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun "Yazılı yarışma sınavı ve mülakatın yapılış şekli" başlıklı 9/A maddesinde değişiklik yapıldı.Değişikliğe göre hâkim ve savcı alımında 70 olan puan barajı kaldırıldı.
KAMU İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) değişiklik yapıldı.
Buna göre, haklarında terör ve örgütlü suçlarla irtibatı olduğu yönünde istihbari rapor verilen kişi ve firmalar, devlet ihalelerine giremeyecek.
‘Gizli tutulacak’ bu rapordan dolayı, kişi veya firmaların ihaleye girmelerini engellediği gerekçesiyle, MİT, Emniyet ve diğer kamu görevlilerinin, hukuki ve mali sorumluluğu da olmayacak.