Roman Polanski jüri başkanlığından geri çekildi

Roman Polanski jüri başkanlığından geri çekildi

Fransız yönetmen Roman Polanski, kadınların tepkisi üzerine Cesar ödüllerinde jüri başkanlığından geri çekildi.

ABD’de bir çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan ünlü Fransız yönetmen Roman Polanski, kadınların tepkisi üzerine Cesar ödüllerinde jüri başkanlığından geri çekildi.

Şûjin'in haberine göre, ABD’nin Los Angeles kentinde 1977 yılında 13 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan Polonya asıllı ünlü Fransız yönetmen Roman Polanski, kadınların tepkisi üzerine Fransa’nın oscarı olarak kabul edilen Cesar ödüllerinde jüri başkanlığından geri çekildi.

ABD’de tutuklama kararı olan ve iade talebi reddedilen Roman’ın jüri başkanlığını protesto için internette başlatılan imza kampanyasına 61 bin kişi destek verdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI 

İnternetteki imza kampanyasında “ABD’de bir çocuğa tecavüzle aranan Polanski, Fransa’da skandalvari bir şekilde korunuyor. Cesar başkanlığına aday gösterilmesi kadınlara, kadınların çektiği acılara ve on binlerce tecavüz kurbanına saygısızlıktır” deniliyor.

Fransız Kadın Hakları Bakanı Laurence Rossignol da, Roman’ın başkanlığa aday gösterilmesine şaşırdığını belirtti.

Feminist Olmaya Cüret et “Osez Le Feminisme” adlı grup ise, ödül töreninin yapılacağı binanın önünde protesto gösterisi düzenleme kararı almıştı.

DAHA FAZLA