ROK hakkında suç duyurusu

ROK hakkında suç duyurusu

Yandaş yazar Rasim Ozan Küthayalı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Boşnaklara ilişkin bir televizyon kanalında ırkçı ve cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle tepki çeken Rasim Ozan Kütahyalı hakkında İzmir'de suç duyurusunda bulunuldu. İzmir Bosna Sancak Derneği yetkilileri, Kütahyalı'nın "Boşnakları aşağılayıcı ifadeler" kullandığını söyledi.

İzmir Adliyesi'ne giderek şikayet dilekçesini teslim eden dernek başkanı Abdullah Gül, yaptığı açıklamada, Kütahyalı'nın bir futbol programında Boşnaklar hakkında "ağza alınmayacak, ahlak dışı" ifadeler kullandığını, bu durumun cezasız kalmaması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

CNN Türk’ün aktardığı habere göre Gül, Türkiye'de yaşayan Boşnakların bu konuşmadan rahatsız olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Dernek olarak suç duyurusunda bulunduk. Türk Adaletine güvenimiz sonsuz. Boşnaklara karşı yaptığı bu terbiyesizliğin muhakkak bir cezası olmalı. Türkiye'de yaşayan bütün Boşnaklar bu konuşmadan çok rahatsız oldular. Bunu kendi aramızda konuşuyoruz, böyle ahlaksız kelime Boşnaklar arasında hiç bilinmeyen ve konuşulmayan bir kelime. Boşnakları rencide etmeye, kırmaya, üzmeye ve hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Mahkemenin, bu ahlaksızlığı yapan Rasim Ozan Kütahyalı'ya gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz."